Annons:

Dackarna till final efter Janowskis magiska körning:

Maciej Janowski imponerade stort när Dackarna vann semifinalfighten mot Västervik och avancerade till SM-final. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna till final efter Janowskis magiska körning: "Jag är mycket glad"

Maciej Janowski gick inte att känna igen i första semifinalmötet. I dag var han tillbaka i strålande form och bidrog starkt till Dackarnas finalavancemang. 
– I dag startade jag som jag vill och hittade rätt på banan, säger Dackarnas polska GP-stjärna. 

Annons:

Maciej Janowski tog endast fyra poäng och var rejält besviken med sin egen insats i den första semifinalen mot Västervik när Dackarna vann med 47–43 och skaffade sig en liten fördel inför dagens retur i Västervik.

I dag var GP-stjärnan tillbaka med besked. ”Magic” körde ihop elva poäng och var den stora segerorganisatören i Dackarnas 49–41-seger i andra semifinalen mot Västervik, totalt 96–84. 

Maciej Janowski prisades som lagets bäste förare från supporterklubben Spinning Wheels och fick ta emot en Aladdin-ask. 

Han var förstås mycket nöjd med sin egen och lagets insats när Dackarna tog sig till SM-final. 

– Laget genomförde matchen på ett mycket bra sätt och jag är så glad för att vi har tagit oss till final. Vi kom ut starkt från start och tryckte på hårt, säger Maciej Janowski. 

Inledde med tre raka femettor

Dackarna fick en kanonstart på matchen och hade en totalledning med 16 poäng efter sju heat (27–15). Janowski var i strålande form och tog trepoängare i heat ett, fyra och heat. Snacka om gruvlig revansch efter hans svaga insats i går. 

– Gårdagen är en dag som jag helst av allt vill glömma. Jag gjorde så många fel ute på banan, hade fel inställningar och gjorde fel i starterna. Jag var bättre i dag och är mycket glad. Allt var bra och jag kände mig bra på cykeln och tog bra poäng. Det absolut viktigaste denna dag är att vi gick till final. Det är vad vi har kämpat för hela säsongen, säger Janowski. 

Vad betyder det för dig att gå till final med Dackarna?

– Vi har jobbat för att gå till final hela säsongen och vi vill alltid gå dit. Västervik är ett starkt lag. Även om vi bara vann med fyra poäng på hemmabanan så visste vi att vi kunde vinna här. Vi har ett mycket bra lag.

Hur ser du på era chanser att fixa SM-guldet? 

– Vi är alltid hungriga och vi ska göra vårt bästa för att ta guldet. Jag hoppas att vi kan ta guldet i år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt