Annons:

Många matcher i matchen när Dackarna och Västervik möts: ”Nicki mot allihop”

Greg Hancock blir i vanlig ordning viktig för Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Många matcher i matchen när Dackarna och Västervik möts: ”Nicki mot allihop”

Senast Dackarna och Västervik möttes var säsongen 2014. Nu ska lagen drabba samman i dubbla derbymatcher den närmaste veckan.
– Det blir många matcher i matchen, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Dackarna har startat säsongen bra och ligger tvåa med nio inkörda poäng. Bara Eskilstuna Smederna är bättre. Västervik, som är tillbaka i Elitserien efter tre år i Allsvenskan, står på fyra poäng och innehar just nu den sjätte och sista slutspelsplatsen.

”Tvålar till Västervik”

På tisdag kväll är det dags för ett derby som säkert många speedwayfans i våra trakter har sett fram emot. Då tar Västervik emot Dackarna och nästa tisdag möts lagen i Målilla.

Peter Karlsson är förhoppningsfull inför matchen i Västervik.

– Det ser bra ut för killarna, jag har inte fått några andra signaler. Vi träffas i morgon, tvålar till Västervik och åker hem, skrattar ”PK”.

Banan i Västervik har gjorts om en del sedan laget senast var i Elitserien.

– Jag var där för ett par år sedan och vet inte om de gjort om den något sedan dess. Det har alltid varit en bra racingbana. Det finns väl lite hemmatricks, men jag tror att vi kommer att komma in i det ganska snabbt. Vi har smarta och bra killar och både Joel (Kling) och Oliver (Berntzon) har ju kört för Västervik tidigare.

”Nicki mot allihop”

Peter Karlsson tror på en jämn match.

– Det är svårt att veta exakt var man har Västervik. Med det manskap de har kan de lika gärna vara ett topplag. Tabelläget säger ju däremot något annat för stunden. Det ska bli kul att möta dem och det blir många matcher i matchen. Det är (Peter) Ljung mot Dackarna, Nicki (Pedersen) mot allihop och så vidare.

Och så blir det hjärnornas kamp mellan dig och Morgan Andersson (lagledare i Västervik)?

– Den är redan över.

Du har redan vunnit den?

– Ja, det är inte svårt. Nej då, jag skämtar bara, skrattar Peter Karlsson. Det blir skoj att ställas mot Morgan och Västervik. Vi har mycket samarbeten med dem.

Tungt för Dudek

Dackarna ställer upp med samma sju förare som i de tidigare sex matcherna den här säsongen. En som visade bra form i den gångna helgens GP-tävling var rutinerade Greg Hancock. Däremot fick varken Maciej Janowski eller Patryk Dudek till det.

– Det var riktigt kul att se Greg. När det gäller Janowski och Dudek finns det inte mycket att säga. Båda håller hög klass, men har man en lite sämre kväll i ett GP blir det inte så mycket poäng. Janowski var tillbaka och tog bra med poäng i Polen i går medan Dudek hade det lite tuffare, säger Peter Karlsson.

Fakta

Laguppställning, Västervik: 

1) Nicki Pedersen

2) Gregorz Zengota

3) Peter Ljung

4) Mikkel Bech Jensen

5) Peter Kildemand

6) Bartosz Smektala

7) Magnus Karlsson

Laguppställning, Dackarna:

1) Greg Hancock

2) Hans Andersen

3) Oliver Berntzon

4) Patryk Dudek

5) Maciej Janowski

6) Joel Kling

7) Pawel Przedpelski

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt