Annons:

Laget före jaget i Indianerna: ”Tror inte de vet vad det betyder”

Peter Johansson förfogar över ett namnkunnigt lag med Ludvig Lindgren som lagkapten. Foto: Ossian Mathiasson

Laget före jaget i Indianerna: ”Tror inte de vet vad det betyder”

Inom Indianerna har tänket med att laget ska gå före jaget präntats in under flera säsonger. Kaptenen Ludvig Lindgren skämtade till det framme vid podiet.
– Jag tror inte de vet vad det betyder, säger Ludvig Lindgren apropå Kumlalagets utländska förare och skrattar.

Annons:

Lagledaren Peter Johansson och föraren Ludvig Lindgren fick framföra Indianernas tankar inför speedwaysäsongen på dagens upptaktsträff på ett hotell i Stockholm. 

När lagledarna får tippa utgången av grundserien håller många just Indianerna som ett av topplagen. 
Peter Johansson känner sig nöjd med årets lagbygge som ska ta dem till en ny kamp om medaljerna. 

– Vi har haft ett ledord med ”laget före jaget” under ett par säsonger, byggt på en kontinuitet med förare som vi vet vill och kan jobba tillsammans och fyllt på med förare som går in i det arbetet, säger Peter Johansson. 

Det finns gott om kvalificerade förare i Kumlalaget, bland annat Tai Woffinden, Chris Holder, Anders Thomsen, Piotr Protasiewicz och Joel Andersson. 

– Vi har bra bredd i truppen och även lokal förankring.Det här laget var vårt önskescenario, säger Peter Johansson. 

Rutinerad förare uppmärksammas

Världsstjärnan Tai Woffinden kom in mitt under förra säsongen och då ställde det faktiskt till det för laget. 

– När vi fick möjligheten tittade vi på möjliga uppställningar. Klart att när Tai frågade om vi var intresserade vore det dumt att inte lyssna. Vi vann egentligen bara en match med Tai och laget var inte byggt med honom på förhand, vilket gjorde att vi blev lite svaga på reservsidan. Nu är laget byggt med honom och som person tillför han väldigt mycket.

Värt att notera är att veteranen Piotr Protasiewicz gör sin 20:e (!) säsong i klubben. 

– Vi planerar för en testimonial som troligen blir i augusti. Datumet är inte satt än. På något sätt kommer det uppmärksammas oavsett. Han själv säger att han inte ska hålla så länge till och att det vore bättre med en större avslutning, säger Johansson.

"En världsförare som alla lyssnar på"

Indianerna har som mål att komma topp fyra i grundserien och en viktig bricka i Kumlalaget är kaptenen Ludvig Lindgren, som betonar vikten av att ha en världsförare som Woffinden i laget. 

– Tai är en världsförare som alla lyssnar på. Det går in mer när han säger något, även om vi säger samma sak. Han är en stor hjälp för mig. Han lyssnar på mig och kan förmedla till de andra. 

Han passade även på att skämta till det när han hade mikrofonen i sin hand och fick frågan om föreningens ledord med laget för jaget. 

– Jag tror inte de (lagets utländska förare) vet vad det betyder. Blir de väl omhändertagna och trivs tror jag de ger det lilla extra och vill göra bra ifrån sig, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt