Annons:

Masarna var nere för räkning: ”Kommer vara tufft ett tag”

Andreas Sundin och Kim Nilsson hoppas att Masarna kan skrälla. Foto: Ossian Mathiasson

Masarna var nere för räkning: ”Kommer vara tufft ett tag”

Sportsligt fick inte Masarna någonting att fungera under 2018. Som om inte det vore nog, dessutom brakade ekonomin ihop. I det läget talade ingenting för att Avestaklubben skulle köra i Elitserien under 2019.
– Det känns skönt att stå här i dag och att vi kan vara med i Elitserien, säger Andreas Sundin, lagledare i Masarna.

Annons:

Masarna nämndes som ett lag som skulle kunna vara med och utmana om SM-guldet förra säsongen. Istället gick laget från Dalarna total kräftgång och fick ingenting att fungera.

– Det var tufft förra året och vi fick det aldrig att snurra som vi ville, säger Andreas Sundin.

På väg att dra sig ur

Den sportsliga kräftgången var ändå inget mot vad klubben som helhet upplevde. Ekonomin brakade samman totalt och ett tag såg det ut som att Masarna skulle dra sig ur Elitserien mitt under brinnande säsong. Men klubben lyckades överleva genom att köra med ett i stort sett helsvenskt lag i slutet av säsongen. Nu tar man ny sats.

– Det ligger många timmars hårt arbete från folk i hela föreningen bakom att vi kan stå här i dag. Det har varit tufft och det kommer att vara tufft ett tag framöver, säger Andreas Sundin.

”Mycket potential”

Det märks också på lagbygget, där hemmastjärnan Antonio Lindbäck är ensam om att sticka ut. I övrigt har Masarna fått skrapa ihop ett lag med små medel där flera förare dock är intressanta, som fransmannen David Bellego.

– Det finns mycket potential i grabbarna och vi har flera unga förare som inte har åkt i Sverige tidigare. De är inte hos oss för att lattja runt utan vill visa att de ska ha en plats.

I samband med gårdagens upptaktsträff inför Elitserien var det solklart att de flesta tror att Masarna slutar nia och sist i Elitserien.

Andreas Sundin:

– Vi ska vara med och slåss om en slutspelsplats, annars kunde vi ha åkt i Allsvenskan istället.

Hoppas på skrällsäsong

Föraren Kim Nilsson hoppas på en säsong där Masarna kan skrälla.

– Vi ska få alla att prestera genom att jobba som ett lag. Det kommer att bli jäkligt roligt och jag tror att det blir kul för publiken att kolla på Masarna, säger Kim Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt