Annons:

Västerviks nyförvärv jobbar för att hitta rätt: ”Lätt att det blir panik”

Nyförvärvet Jack Holder hoppas kunna slå sig in i Västervik Speedways lag. Foto: Linus Johansson

Västerviks nyförvärv jobbar för att hitta rätt: ”Lätt att det blir panik”

Säsongsinledningen har varit tuff, men Jack Holder är fast besluten att hitta rätt lagom till starten av Elitserien.
– När det kommer igång i Sverige också kommer det att bli bra, jag är inte orolig, säger Jack Holder till Dagens Västervik.

Annons:

Säsongen 2019 blir annorlunda för Jack Holder, yngre bror till betydligt mer välkände Chris Holder. För första gången någonsin ska han köra för ett svenskt lag då han är ett av Västervik Speedways nyförvärv.

– Det ska bli riktigt kul. Jag ville till Sverige redan förr året, men då hittade jag inte någon klubb. Men när Morgan (Andersson, lagledare och sportchef i Västervik) ringde i höstas kändes det verkligen bra. Jag är glad att vara här och ser fram emot säsongen, säger Jack Holder.

”Psykologi i allt”

Västerviksföraren har inte haft någon strålande säsongsstart.

– Det är väl inte så bra för stunden. Jag har haft lite problem med motorerna. Jag försöker mitt allra bästa för att få ordning på det och då kan det lätt bli att man försöker lite för mycket också. Det är psykologi i allt och det är lätt att det blir panik. Samtidigt är jag inte ensam om att ha haft problem. Vi har förändrat lite nu och med lite mer träning hoppas jag att det ska bli bra.

Medveten om konkurrensen

Det är en tuff konkurrenssituation i årets upplaga av Västervik Speedway och för att ta en plats i laget gäller det att prestera.

– Vi har ett väldigt bra lag och jag är medveten om att det gäller att vara påkopplad hela tiden för att ta en plats, säger Jack Holder.

För den 22-årige australiensaren blir det förstås mycket nytt eftersom han inte har kört i Sverige tidigare.

– Jag har bara sett några av banorna i Sverige tidigare när jag åkt runt med min bror. Den här banan (i Västervik) har jag bara sett på tv tidigare, men många har sagt till mig att det är en bra bana.

Är det svårt att komma till nya banor hela tiden?

– Både ja och nej. Ibland kan du komma till en riktigt bra bana och känna dig nöjd när du hittar runt direkt. Men ibland går det inte lika bra, skrattar Jack Holder. 

Siktar på medalj

Jack Holder har en hög målsättning med säsongen i Västervik.

– Jag vill vara med i laget hela vägen och vara bidragande till att vi tar oss till final. Jag har inte vunnit någon medalj med något lag än så det vill jag väldigt gärna göra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt