Annons:

JANOWSKI HAR BRUTIT NYCKELBENET – KAN OPERERAS

Dackarnas GP-stjärna Maciej Janowski har brutit nyckelbenet. Foto: Arkivbild

JANOWSKI HAR BRUTIT NYCKELBENET – KAN OPERERAS

Precis som det ryktats om bröt Maciej Janowski nyckelbenet i fredagens match i Polen. Nu väntar Dackarna på beslut om Janowski ska opereras eller inte.
– Personligen är jag ganska säker på att det blir operation och skruvar, det är enda sättet att det går snabbt, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Beskedet är förstås tungt för Dackarna, men många speedwayförare har återhämtat sig snabbt efter brutna nyckelben – inte minst Peter Karlsson själv.

– Jag körde efter 14 dagar och det var utan operation. Nyckelbenet behöver inte finnas egentligen, det är bara i vägen för oss speedwayförare. Det är klart att det gör ont, men då körde jag för ligaguld i England. Nu är det första omgången, det är en viss skillnad.

Kan göra GP om tolv dagar

Om tolv dagar körs GP i Polen – och där lär Janowski vilja vara med.

– Det antar jag att han vill och det finns en chans att han kan göra det. Jag tror lillebrodern Laguta bröt nyckelbenet i våras och han var tillbaka efter tre veckor.

Besked om operation tas under dagen.

– Operation är väl det bästa för oss, men det viktigaste är att han blir bra så snabbt som möjligt. Vi är hellre utan honom en match än att han går på för tidigt.

När är han tillbaka tror du?

– Som snabbast kan det gå på två veckor och det kan ta sex veckor också. Vi vet nog mer i eftermiddag.

"Ingen favorit"

För Dackarna är det förstås ett rejält avbräck och läget är prekärt sedan Greg Hancock tagit timeout på grund av att hans fru fått cancer. På torsdagen inleder Målillas stolthet Elitserien.

– Vi har inte bestämt hur vi gör än. Det lutar åt Riders Replacement för Janowski, det är inget favorit men vi kan bli tvingade till det.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt