Annons:

Andersson hyllade unga stjärnskott: ”Då är man bra i skallen”

Morgan Andersson, här tillsammans med Mikkel Bech Jensen, var relativt nöjd med Västerviks premiärinsats. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson hyllade unga stjärnskott: ”Då är man bra i skallen”

Västervik hade inga större problem att ta en väntad hemmaseger mot Vetlanda när speedwayens elitserie startade i kväll.
– Vi får vara nöjda. Sen hade vi två uteslutningar i 5-1-läge också, säger lagledaren Morgan Andersson efter 50-40-triumfen.

Annons:

Västervik inledde Elitserien med en stark laginsats. John Lindman nollade förvisso, men i övrigt tog ingen förare mindre än sex poäng.

– Lindman fick inte till det, men i övrigt var det riktigt bra. Sen kommer vi att möta starkare lag på papperet framöver, säger Morgan Andersson.

Tveksam till uteslutning

Segern kunde dessutom varit större om det inte varit för dubbla uteslutningar, där Morgan Andersson var tveksam till att Nicki Pedersen inte fick vara med i omstarten av heat elva.

– Jag kan inte säga så mycket. Som jag ser det fick Brady (Kurtz, Vetlandaförare) ett litet res, men sen ska man ju passa sig för att sticka in näbben där. Nicki visade mig en repris och jag vet i fan om han var där alltså. Men det är 16 matcher som ska köras och sådant där brukar jämna ut sig, säger Morgan Andersson.

”Starkt av honom”

Västervik vann till slut med tio poäng mot ett Vetlanda där Bartosz Zmarzlik var relativt ensam om att leverera med sina 15 poäng.

– Har man någon i ett motståndarlag som tar 15 pinnar så är det bra att vinna med tio, konstaterar Morgan Andersson.

I hemmalaget klev bland annat Jack Holder och Bartosz Smektala fram. Den sistnämnda tog tio poäng på de fyra heat som han tog sig i mål i. Han var dessutom med om en rejäl krasch i sitt tredje framträdande för kvällen.

– Det var starkt av honom att komma tillbaka och ta en heatseger från bana fyra efter att ha suttit i staketet i heatet innan. Då är man bra i skallen. Och Holder imponerade i sin elitseriedebut, säger Morgan Andersson.

Fakta

Västerviks poäng i kväll:

Peter Ljung 10+2

Jack Holder 10+2

Bartosz Smektala 10

Nicki Pedersen 8+1

Peter Kildemand 6+1

Mikkel Bech Jensen 6+2

John Lindman 0

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt