Annons:

VÄSTERVIK KRYSSADE EFTER DRAMA I KNALLHÅRD TOPPFAJT

Peter Ljung såg till att Västervik fick med sig en poäng från toppmatchen mot Indianerna. Matchen slutade 45–45. Foto: Ossian Mathiasson

VÄSTERVIK KRYSSADE EFTER DRAMA I KNALLHÅRD TOPPFAJT

Västervik Speedway hade två raka segrar i säsongsinledningen. I dagens hemmamatch mot guldkandidaten Indianerna blev oavgjort (45–45) efter en rafflande avslutning.

Annons:

Västervik Speedway har fått en minst sagt lyckad start på elitseriesäsongen med två segrar, först hemma mot Vetlanda (50–40) och sedan borta mot Rospiggarna (53–37). 

I kvällens tidigarelagda hemmamatch mot topptippade Indianerna fick Västervik bekänna färg och visade verkligen att man är i toppen för att stanna. 

Efter åtta heat var det helt lika, 24–24, på Hejla Arena innan Indianerna tog en viktig femetta i nionde heatet där Piotr Protasiewicz och Kenneth Bjerre körde i mål före Krzysztof Buczkowski och Anton Karlsson. 

I sista heatet före pausvilan var Västervik på väg att slå tillbaka med en femetta när Peter Ljung och Bartosz Smektala ledde före Tai Woffinden och Ludvig Lindgren. Peter Ljung ledde från start till mål och där bakom hade Smektala, som ledde en bra stund, en tuff kamp om andraplatsen tillsammans med en av världens bästa speedwayförare Tai Woffinden. Det var till slut Woffinden som drog det längsta strået och såg till att Kumlalaget ledde med 31–29 efter tio heat. 

Starkt sista heat av Ljung

3–3 var annars ett gångbart resultat denna afton och i det elfte heatet kunde inget skilja lagen åt.  

I matchens tolfte heat tog Västervik en mycket stark femetta i form av Nicki Pedersen och Jack Holder, vilket tog upp Västervik i ledning för första gången (37-35). Västervik lyckades inte hålla sin ledning särskilt länge då Indianerna replikerade med en femetta i ett jämnt och tufft 13:e heat och återtog ledningen. 

Till de två nomineringsheaten skickade Morgan Andersson ut Jack Holder och Peter Kildemand till heat 14 och Peter Ljung och Nicki Pedersen till heat 15. Det var riktigt rafflande inför avslutningen då det skiljde endast två poäng mellan lagen.

Kildemand och Holder körde in som etta och trea, vann heatet med 4–2 och såg till att ställningen var 42–42 inför sista heatet.

Västervik fick ingen bra start på heat 15 men Peter Ljung kom tillbaka urstarkt, vann heatet och såg till att det blev 3–3 i heatet. Matchen slutade 45–45. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt