Annons:

Tjuvstarterna grämde lagledaren efter krysset: ”Bästa platsen på arenan”

Morgan Andersson var besviken på domarens insats då han anser att domaren missade två klara tjuvstarter. Foto: Ossian Mathiasson

Tjuvstarterna grämde lagledaren efter krysset: ”Bästa platsen på arenan”

Morgan Andersson var kritisk mot domarinsatsen efter 45–45 mot Indianerna. Han påstår att Indianerna fick två femettor till följd av tjuvstarter.
– Han har bästa platsen på arenan och måste vara påslagen, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Västervik har fått en mycket fin start på säsongen via segrar mot Västervik och Rospiggarna. I säsongens tredje match mot guldkandidaten Indianerna blev det en rysare som avgjordes i sista heatet. 

Peter Ljung låg sist på bortre rakan efter starten och gjorde sedan en stark comeback genom att ta sig förbi alla förare, vinna heatet och lösa en poäng för Västervik (45–45). 

– Han är Kung Ljung idag och gör ett kanonjobb i sista heatet och på det stora hela en riktigt bra tävling, säger Morgan Andersson och fortsätter:

– Det var hårt slit. Vi har nio heatsegrar men för många nollpoängare. Vi kämpar oss tillbaka eftersom vi låg två poäng efter Indianerna inför nomineringsheaten.

"Haussar inte upp det här"

Det var annars en match som bjöd på bra speedway och rafflande heat men Morgan Andersson var efteråt besviken på domarinsatsen. 

– Det är två domslut som är väldigt ödesdigra för oss. I heat tio finns det en solklar tjuvstart på Piotr Protasiewiczs och likadan på Anders Thomsens i heat tre. I båda heaten åkte vi på två femettor. Tjuvstarten i heat nio är det bara en person på hela arenan som inte ser och det var domaren, tyvärr. Förhoppningsvis har vi med oss det någon annan gång, säger Andersson och fortsätter:

– Att han inte tar tillbaka heat nio är helt ofattbart. Det känns så där. Tjuvstarterna stör mig, de är solklara. Han har bästa platsen på arenan och måste vara påslagen. Han borde ha tagit tillbaka båda heaten.

Västervik har ändå inlett årets säsong på ett strålande sätt och står på fem poäng efter tre matcher. 

– Det är en lagpoäng som kan vara nog så viktig när vi har kört 16 matcher. Säsongen är i ett tidigt skede och vi haussar inte upp det här. Vi måste vara ödmjuka inför varje uppgift som kommer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt