Annons:

Andersson: ”En bortamatch vi ska kunna klippa”

Morgan Andersson hoppas att Västervik ska bli det första laget att besegra Piraterna i Motala i år. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson: ”En bortamatch vi ska kunna klippa”

Ett hemmastarkt Piraterna kan bli en svår nöt att knäcka för Västervik Speedway. Men lagledaren Morgan Andersson är optimistisk inför tisdagens match i Motala.
– Det känns som en bortamatch vi ska kunna klippa om vi har en bra dag, säger Andersson.

Annons:

Tabelltrean Västervik mot tabellfyran Piraterna. Det är vad som väntar i Motala på tisdagskvällen. Västervik ställs mot ett lag som har vunnit alla sina tre hemmamatcher så här långt, om än mot lag på den nedre delen av tabellen.

– Alla bortamatcher är tuffa och de har vunnit sina tre hemmamatcher. Vi har också två förare som aldrig har kört på banan tidigare i Smektala (Bartosz) och Holder (Jack). Ser jag till Jack så brukar han inte ha problem med nya banor. De har fått en hemläxa och så ska jag visa dem litegrann när vi träffas i morgon, säger Morgan Andersson.

Vad är det som gör Motalabanan svår för en del förare?

– Det finns några ställen där man inte ska placera hojen, utan att gå in på detaljer. Det är en speciell bana, liten och rätt tajt. Det går åt att man är i ordning mentalt när man åker på den typen av banor. Det lag som vill mest kommer att plocka hem matchen.

Kildemand tillbaka

Som vi kunde berätta i går så är Peter Kildemand tillbaka i Västerviks startsjua efter skadefrånvaro.

– Han har sagt att han är 100 procent och det är kravet jag har i och med att vi har den konkurrensen vi har i truppen. Han har varit med så många år så det ska inte behöva hämma honom något att han inte har kört på ett tag.

På reservplats mönstrar Västervik Sam Masters och Anton Karlsson mot vanligtvis hemmastarka piratduon Daniel Davidsson och Jonas Davidsson.

– Det blir viktigt för oss att få hejd på Davidsson-bröderna, säger Morgan Andersson.

Fakta

Lagen ställer upp så här:

Piraterna: 1) Mikkel Michelsen, 2) Kai Huckenbeck, 3) Pawel Przedpelski, 4) Linus Sundström, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Jonas Davidsson, 7) Daniel Davidsson.

Västervik: 1) Peter Kildemand, 2) Bartosz Smektala, 3) Peter Ljung, 4) Jack Holder, 5) Nicki Pedersen, 6) Anton Karlsson, 7) Sam Masters.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt