Annons:

Frid och fröjd i Västervik – hyllar unge talangen

Unge Anton Karlsson har gjort en kanonsäsong hittills. Foto: Ossian Mathiasson

Frid och fröjd i Västervik – hyllar unge talangen

Viktig vinst senast, bara en förlust och alla förare tillgängliga. Det mesta går Västervik Speedways väg för tillfället. I morgon är man storfavorit hemma mot ett formsvagt Masarna.
– Vi har största respekt för alla lag, men har vi en normal dag ska vi kunna få med oss en tvåpoängare, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Masarna på hemmabana bör vara en munsbit för Västervik som visat strålande form på slutet. Jämfört med senast får man dessutom in Jack Holder i laget och för första gången sedan han kom till Västervik är Peter Kildemand nere på reservplats.

– Det är första gången som han är en av de två som har lägst löpande snitt och jag hoppas det blir kortvarigt. Vi har en uppställning som gör att vi ofta har bra reserver och Kildemand ska kunna leverera i reservheatet, menar Andersson.

"En tidsfråga"

Den andra reserven, Anton Karlsson, har verkligen imponerat i år.

– Han är uppe och naggar på en ordinarie plats och jag måste säga att han har växt in i Elitseriekostymen och har gjort det riktigt bra. Han plockar inte så mycket nollor och tar poäng i de lite tuffare heaten. Det är en tidsfråga innan han får köra ett nomineringsheat.

Vad är orsakerna?

– Han har slussats in sakta men säkert och vi har inte stressat fram något. Han var inte riktigt på i början av säsongen, men nu har han visat att han vill ha den platsen.

Masarna inledde säsongen vasst, men har sedan fallit som en sten.

– Det är ett lurigt lag. Jag är inte så säker på att deras ryss (Alexandr Loktayev) kommer och tror att det kan bli Riders för honom. Vi kan inte ta något för givet utan vi måste ladda på. Masarna började riktigt bra, men har åkt på några stora förluster nu och är säkert revanschsugna.

Andersson tror att inställningen blir en nyckel.

– Alla måste vara medvetna om att det finns kapacitet i Masarna, vi har tuffa matcher framöver och ska vi ta oss till slutspel måste vi ta poäng på hemmaoval.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt