Annons:

Andersson besviken på motståndet – ”Lite märkligt”

Lagledaren Morgan Andersson var besviken på Masarna efter kvällens storseger. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson besviken på motståndet – ”Lite märkligt”

Västervik körde över Masarna i kväll. Morgan Andersson var förstås nöjd med sitt lag – men inte riktigt lika imponerad av Masarna.
– När man förlorar en match brukar man köra sitt lag så hårt reglerna tillåter, det tycker jag är rimligt, säger han.

Annons:

Trots förnedringen i Västervik toppade inte Masarna laget någon gång under matchen. Både Antonio Lindbäck och Kim Nilsson hade bra fart på sina hojar, men båda fick nöja sig med fem heat vardera.

Så mycket till match kanske det inte hade blivit ändå – men nu uteblev dramatiken helt för publiken på Hejla Arena. Västervik vann med hela 54-36. 

– Det känns lite B att de inte försöker mer och att de inte ger sina snabbaste förare fler heat. Du får fråga dem om varför, men det finns en skyldighet mot motståndet och publik också. När man förlorar en match brukar man kört sitt lag så hårt reglerna tillåter, det tycker jag är rimligt. Masarna gav inte Lindbäck eller Kim något extraheat och det är deras val, men jag tycker att det är lite rimligt.

Har det med ekonomi att göra?

– Det vet jag inte, men jag kan tänka mig att det är något sånt. Jag vill inte göra någon stor grej av det, men jag kan tycka att det var märkligt.

"En stabil laginsats" 

Andersson var förstås nöjd med att hans lag stod pall för favorittrycket och vann med bred marginal.

– Det var en stabil laginsats vill jag säga. Vi fick inte den grymma starten som vi brukar få hemma, men vi synkade in det ganska bra.

Peter Kildemand stod för en stark insats från sin reservplats och plockade tio poäng.

– Han kan man lyfta lite efter skadan han var med om, han var tillbaka i bra slag. Anton (Karlsson) gör det också bra även om det blir två nollor. Peter hade inte den lättaste tävlingen, men han är en riktig lagåkare och det vill jag lyfta.

Bara 1 611 personer såg matchen.

– Det är ju inte bra. Masarna är väl inte det lag som drar mest publik, men vi hade hoppats på över 2 000. Snart måste det hända lite och vi får hoppas på att folk slutar upp.

På torsdag möter Västervik Lejonen på bortaplan. Då saknas Jack Holder som kör i England. Laget offentliggörs inom kort.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt