Annons:

VÄSTERVIK VÄNDE EFTER LÅNGT REGNAVBROTT

Västervik Speedway fortsätter att gå starkt i elitserien. Hemma mot Lejonen blev det seger med 50–39. Foto: Linus Johansson

VÄSTERVIK VÄNDE EFTER LÅNGT REGNAVBROTT

Efter ett långt regnavbrott lyckades Västervik vända hemmamatchen mot Lejonen. Laget avgjorde matchen i det 14:e heatet och vann till slut med 50-39.

Annons:

Västervik Speedway var klar favorit inför hemmamatchen mot Lejonen. Gästerna från Gislaved startade dock matchen klart bäst och ledde med 22-14 efter sex heat. I det sjunde heatet toppade Västervik och körde in en nödvändig femetta genom Peter Ljung och Nicki Pedersen. Där hade hemmalaget lite flyt när Lejonens Kacper Woryna, som kört fullt så långt, råkade ut för ett kedjebrott.

Långt avbrott

i sladdpausen efter sju heat började regnet falla över Hejla Arena. Trots att det regnade rejält ville domaren få ut det åttonde heatet till start. Anledningen: att det räcker med att köra åtta heat för att det ska räknas som slutresultat i matchen.

Västerviks lagledare Morgan Andersson verkade allt annat än nöjd med det beslutet, men heatet kördes och slutade 3-3. Därefter bröts matchen på grund av regn vid ställningen 26-22 till Lejonen. Efter en stund slutade det regna och efter att banpersonalen jobbat med banan i en timme och en kvart kom matchen igång igen.

Blev utesluten

Efter att det nionde heatet slutat oavgjort blev det tionde heatet dramatiskt. Mikkel Bech Jensen såg ut att köra in en femetta tillsammans med Peter Ljung, men blev utesluten efter målgång på grund av att domaren tyckte att han körde oschyst mot Lejonens Maksym Drabik. Samtidigt hade Lejonens William Björling kört omkull tidigare i heatet, vilket gjorde att Västervik vann heatet med 3-2.

Istället tog hemmalaget en dubbelseger i det elfte heatet genom Nicki Pedersen och Peter Kildemand och gick därmed upp i ledningen för första gången i matchen (33-32). Inför de båda nomineringsheaten var hemmalagets ledning tre poäng, 40-37.

Efter att Peter Ljung och Mikkel Bech Jensen kört in en femetta i heat 14 var Västerviks seger och även bonuspoängen i dubbelmötet i hamn. Västervik vann matchen med 50–39 och avslutade kvällen med en femetta.

Bara 1 332 åskådare såg Smålandsderbyt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt