Annons:

Kildemand petas mot Rospiggarna:

Mikkel Bech Jensen är tillbaka i Västerviks startsjua. Foto: Ossian Mathiasson

Kildemand petas mot Rospiggarna: "Tvungna att förändra"

Västervik speedway har en något tyngre period bakom sig. Allra tyngst har det varit för danske stjärnan Peter Kildemand som petas mot Rospiggarna.
– Det är första gången han är borttagen, men vi var tvungna att förändra, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Det blev storförlust hemma mot Eskilstuna Smederna (37-53). Borta mot Indianerna stod Västervik upp bra, men fick ge sig med minsta möjliga marginal i en jämn fajt.

Nu behöver Västervik få med sig poäng för att ha chansen på topp två-placering. Jumbon Rospiggarna, som för första gången den här säsongen vann för en vecka sedan, kommer sannolikt med något förbättrat självförtroende.

– Man har bara väntat på det, vi vet att kapaciteten finns, men att de inte har fått ihop det. De har starka heatledare, Rasmus Jensen har kört här i Västervik förut och man vet aldrig med Jonasson (Tomas H), han brukar trivas bra här. Kulakov (Wiktor) har gjort förbannat bra tävlingar de han har åkt, så vi har full respekt för Rospiggarna. Det är lite vind i seglen för dem nu, säger lagledaren Morgan Andersson.

Seger är nästan ett måste för att drömmen om att gå direkt till semifinal ska leva.

– Det är lite sista chansen om vi ska nå topp två. Då måste vi få med oss tre poäng. Hur vi ska göra det? Vi ska få ihop 46 lagpoäng... Vi måste hitta rätt och få till en bra tävling. Det var inte dåligt förra tisdagen, men vi åkte på en rätt kraftig förlust mot Smederna. Vi behöver vända på skeppet nu och få en formkurva som pekar uppåt.

Bech Jensen in i laget

Västervik krossade Rospiggarna på bortaoval och har god chans på bonuspoängen oavsett resultat. Men Morgan Andersson vill förstås ha tre. Det blir en del förändringar i laget, där den stora är att danske stjärnan Peter Kildemand petas.

– Det baseras på resultaten i de ligor han kör. Det är första gången han är borttagen, men vi var tvungna att göra förändringar. 

Hur tog han det?

– Hur han tog det? Det är väl aldrig någon som blir glad, men han förstår att han inte har presterat. Jag måste tänka på att vi ska vinna matcher, det är min uppgift. 

In i hans ställe kommer Mikkel Bech Jensen, som kliver in på reservplats.

– Han har varit utanför ett tag och är givetvis sugen på att komma tillbaka. Han brukar leverera bra här hemma. Den här gången väljer vi Bech, så får vi se vecka för vecka. Vi har en del förare med sviktande form, inte bara i svenska ligan.

Dessutom blir det en del platsförändringar på de andra förarna.

– Vi testar lite rotation och hoppas att det kan slå väl ut. Vi vill få vissa förare att komma in i tävlingen lite bättre.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt