Annons:

Västervik kan säkra semifinalplatsen: ”Har allt i egna händer”

Peter Kildemand är tillbaka i Västerviks startsjua i toppmatchen mot Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik kan säkra semifinalplatsen: ”Har allt i egna händer”

Västervik Speedway har gjort en stark säsong. I kväll kan laget säkra en direktplats till semifinalen så länge det blir en poäng mot hemmastarka Vetlanda.
– Löser vi 45–45 så är vi klara för semifinal. Det är vår första målsättning och vad vi siktar på, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Inför senaste matchen hemma mot jumbon Rospiggarna var tre poäng i stort sett ett måste för Västervik om förhoppningarna om semifinal skulle finnas kvar. 

Västervik löste den uppgiften efter tre raka förluster och i kväll kan laget bli semifinalklart. I den sista grundseriematchen väntar Vetlanda, som ligger en poäng bakom serieledande Västervik, på bortaplan och det räcker med en poäng för att semifinalplatsen ska vara säkrad då Västervik vann första mötet med 50–40. 

– Vi har allt i egna händer men det kommer bli otroligt tufft. Vetlanda är obesegrade på hemmaplan och har vunnit med stora siffror i alla matcher. Men vi mötte Vetlanda i kvartsfinal förra året och då vann vi där, säger Morgan Andersson. 

Kildemand tillbaka i laget

Toppen av årets elitserie är ett riktigt getingbo inför avslutningsveckan. Tredjeplacerade Dackarna, med två matcher kvar att köra mot Masarna och Indianerna, ligger två poäng bakom Västervik och kör för en semifinalplats. Smederna, som möter Piraterna hemma, är tre poäng efter och kan gå om Västervik vid seger med mer än sex poäng mot Piraterna samtidigt som Västervik förlorar mot Vetlanda med stora siffror.  

– Det är viktigt att vi gör vårt mot Vetlanda och sedan kommer vi ha folk som håller koll på vad som händer i Eskilstuna. Löser vi 45–45 så är vi klara för semifinal. Det är vår första målsättning och vad vi siktar på, säger Morgan Andersson. 

Segern mot Rospiggarna var nödvändig för Västervik som inte har rosat marknaden på sistone. 

Jämfört med senaste matchen plockar Västervik bort Mikkel B Jensen och ersätter honom med Peter Kildemand. 

– Det är tufft om platserna och det är ingen 100-procentig form på förarna. Nu hoppas jag att vi ska hitta mer rätt och vi måste i det här fallet ta med den som kan störa deras topp fem-förare. Nu valde vi Kildemand och han har den högsta högstanivån, säger Andersson. 

Fakta

Så ser lagen ut i kvällens match

Vetlanda: 1) Szymon Wozniak, 2) Dominik Kubera, 3) Artem Laguta, 4) Brady Kurtz, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Filip Hjelmland, 7) Viktor Palovaara.

Västervik: 1) Nicki Pedersen, 2) Krzysztof Buczkowski, 3) Peter Ljung, 4) Bartosz Smektala, 5) Jack Holder, 6) Anton Karlsson, 7) Peter Kildemand. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt