Annons:

Andersson: ”Det värsta tänkbara scenariot”

Lagledaren Morgan Andersson har haft en del att fundera på efter Nicke Pedersens svåra skada. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson: ”Det värsta tänkbara scenariot”

Två dagar före första kvartsfinalen åkte Västervik på en rejäl knock. Danske stjärnan Nicki Pedersen kraschade svårt i Polen och missar slutspelet.
– Det är det värsta tänkbara scenariot när man blir av med nummer ett inför slutspelet, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Andersson såg händelsen på en tv i Polen.

– Jag kände att det troligtvis gick åt helvete. Sedan fick jag kontakt med honom tidigt och det var inte så bra prognoser. Vi fick sätta igång och jobba direkt. Det är ett jävla läge att hamna i, men det finns inte mycket att göra.

Västervik har varit i kontakt med Martin Vaculik, Grigorij Laguta och Matej Zagar, men fick inget napp där. Ersättare blir istället Rune Holta. 

– De har sin planering och vill inte kasta sig in i det här. Nu tar vi en chansning och klipper Rune Holta. 

"Måste tro på det"

Holta är verkligen en veteran i sammanhanget.

– Vi måste tro på det, han ha haft en bra månad och är erkänt snabb i Kumla. Han är sugen och vill åka. Han tycker inte att han fått de chanser han skulle ha haft i Torun, men hade tio pinnar i går. Han har rutin och är sugen och det är värt mycket.

Hur mycket försvagas laget av detta?

– Det är svårt att säga, men alla lag försvagas när bäste poängplockaren försvinner. Det är inte över förrän den feta damen sjunger och Indianerna har också lite strul. De har Thomsen skadad och är också ute och jagar. De ville ha Rune, men han valde oss.

 "Vill åka dit med fullt lag"

Västervik kändes som favorit i kvartsfinalmötet innan Pedersens skada.

– Vi går in i det här för att vinna och vi har inte sämre procent än vad de har. Jag hoppas att det kan bli en rysare och att vi får med oss ett bra resultat i morgon. Vi måste knyta näven i fickan.

Att köra riders replacement för Pedersen var något Västervik ville undvika.

– Vi har kommit fram till att vi inte är så stabila för att åka riders. Vi vill åka dit med fullt lag och hade blivit väldigt sårbara om vi åkt dit med riders.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt