Annons:

Andersson efter bragden:

Morgan Andersson var märkbart tagen efter bragden mot Indianerna. Foto: Simon Henriksson

Andersson efter bragden: "Bland det mäktigaste i min karriär"

Han har upplevt oändligt mycket på speedwayovaler runt om i världen. Men kvällens avancemang med Västervik hamnar högt i rangordningen.
– Det är bland det mäktigaste jag upplevt i min speedwaykarriär, säger lagledaren Morgan Andersson efter 51-39-segern på hemmaplan.

Annons:

Sex förare från start, med riders replacement för Jack Holder som tävlade i England, och så Anton Karlsson indisponibel efter fem heat.

Förutsättningarna var allt annat än optimala för Västervik speedway. Då visade förarna en storartad moral och slog ut Indianerna med totalt 91-89.

– Jag är riktigt stolt över gruppen. Vi är kort om folk när det börjar och sedan blir vi av med Anton (Karlsson) också. Som väl är står det i reglementet att man får ersätta någon som får utgå med skada, säger Morgan Andersson. 

Han ville hylla samtliga förare efter det som i det närmaste var en bragdinsats.

– Vi har några stycken som går ut och gör sin bästa hemmamatch i år. Kildemand (Peter) gör det grymt, han hade bra starter från innern, det har varit lite av hans akilleshäl tidigare. Nu var han smart på banan också och kör inte bort många poäng. Många av våra förare är borta i Polen, så ska de tävla vidare behövde de visa det nu.

"Ett av de kraftigaste momenten"

Morgan Anderssons meritlista och speedwaykarriär innehåller det mesta. Ändå håller han just den här torsdagskvällen väldigt högt. 

– Det här var ett av de kraftigaste momenten i min speedwaykarriär. Jag har levt med speedwayen i hela mitt liv, det är VM-titlar, individuella och i lag, det är SM-tecken. Men det här var ett kraftigt moment. Vi har två toppningar mot oss med Tai (Woffinden) och Holder (Chris) bakom oss, det är starkt.

I det sista heatet lyckades Peter Ljung och Krzysztof Buczkowski hålla världsmästaren Tai Woffinden bakom sig, vilket avgjorde drabbningen.

– Det gick inte så fort, men de visste att 3-3 behövdes. Peter hade nog kunnat ge sig på Holder, men ibland man får använda kastrullen. Vi förlorade lottdragningen på startbanan, men man får inte drabbas av panik i ett sånt läge. Jag tycker att vi hade lite missflyt i tisdags i Kumla, men tyckte att det blev tillbaka till oss i dag. 

Vad säger du om Smektalas kväll?

– Här hemma är han så snabb och helt grym. Han ska upp lite på bortaplan också, men han är stark här hemma. Han fick sex av de tio första heaten, men han är junior och vältränad. 

Vad tänker du om fortsättningen?

– Det får vi ta en annan gång, nu ska vi njuta av det här först. Det andra får vi ta i morgon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt