Annons:

MARDRÖMSLÄGE FÖR DACKARNA – KRÄVS JÄTTEMATCH PÅ G&B ARENA

Den unge ryssen Gleb Ghugunov var en av många förare i Smederna som levererade i första finalmatchen mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

MARDRÖMSLÄGE FÖR DACKARNA – KRÄVS JÄTTEMATCH PÅ G&B ARENA

Dackarnas drömmar om SM-guld fick sig en rejäl törn i Eskilstuna. Smederna vann med 54-36 och nu är Målillaklubben piskat att vinna med hela 18 poäng i morgon för att kunna ta hem SM-guldet

Annons:

Dackarna hamnade i uppförsbacke direkt i Eskilstuna. Hemmalaget öppnade med en femetta redan i det första heatet och det angav tonen för resten av drabbningen. 

Då var det andra heatet otroligt viktigt för Dackarna och Smedernas Alexander Woentin körde in i sargen och blev sedermera utesluten. I omstarten av andra heatet flög Smedernas Pontus Aspgren rakt in i staketet efter en riktig resa och reste på sig efter några minuter. En mentalt stark Aspgren lyckades vinna omstarten före två Dackeförare där Kacper Gomolski fick problem med cykeln för första gången denna kväll. 

Blev frånåkt

Smedernas dominans fortsatte och efter fyra heat hade Dackarna hamnat i ett tiopoängsunderläge (7–17). Jakob Thorssell och Frederik Jakobsen slog till med en femetta i femte heatet och efter sju körda heat låg Dackarna under med 18–24. 

I åttonde heatet drabbades Gomolski av ytterligare ett stopp och Smedernas imponerande duo med Fredrik Lindgren och Gleb Chugonov körde in sin andra femetta i matchen. Dackarna hade problem och plockade bort Piotr Pawlicki i nionde heatet till förmån för Frederik Jakobsen. Där körde Dackarna in 3–3 och vann tionde heatet med 4–2. Ställningen i paus var 34–26 till Smederna.

Blev utesluten igen

Även i det elfte heatet plockade Dackarnas ledning bort stjärnföraren Piotr Pawlicki och ersattes av Jacob Thorssell. Oliver Berntzon blev utesluten för sin andra tjuvstart i elfte heatet och i omstarten kunde inte Thorssell göra något åt Glev Chugonov och Przemyslaw Pawlicki, som tog ytterligare en femetta. 

Mardrömmen fortsatte för Dackarna som tappade mer och mer ju längre matchen led. I det fjortonde heatet körde Chugunov och Pawlicki hem ännu en femetta till Smederna som till slut vann med hela 54-36. 

Nu krävs ett mirakel på G&B Arena i morgon. Dackarna måste vinna med 18 poäng – vilket låter som en helt omöjlig uppgift sett till hur det såg ut i kväll. Mer om matchen kommer inom kort. 

Fakta

Smederna – Dackarna 54-36

Smederna: Glev Chugunov 15, Michael Jepsen Jensen 10, Fredrik Lindgren 9+3, Przemyslaw Pawlicki 8+1, Pontus Aspgren 6, Andzejs Lebedevs 6+1, Alexander Woentin 0. 

Dackarna: Frederik Jakobsen 9+1, Maciej Janowski 9, Oliver Berntzon 6, Jacob Thorssell 6, Patryk Dudek 5, Piotr Pawlicki 0, Kacper Gomolski 1. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt