Annons:

Andersson: ”Doyle är den avgörande faktorn”

Morgan Andersson var glad och nöjd efter 46-44 mot Indianerna. Foto: Anders Sjögren

Andersson: ”Doyle är den avgörande faktorn”

Med Jason Doyle i uppställningen är Västervik ett vinnande lag. Morgan Andersson var förstås mycket nöjd med sin världsstjärna efter 14 poäng på fem heat i kväll.
– Han är den avgörande faktorn, säger han.

Annons:

Västervik behövde två poäng i det sista heatet. Tur då att man kunde sätta in Jason Doyle på banan. Trots en punktering efter två varv lyckades stjärnan försvara sin andraplats och Västervik kunde vinna med 46-44.

– Han hade lite problem med det och fick åka väldigt breda varv. Däcket var tomt på luft när han kom in depån, så vi hade lite flyt. Hade han inte fått punktering tror jag att han hade vunnit det heatet med, säger Andersson som hyllar australiensaren:

– Han är nummer ett och det visar han med råge. Han var den avgörande faktorn i dag och han kastar in rejält.

Många 3-3-heat

Andersson var nöjd med kollektivet där många förare i laget bidrog med poäng.

– Vi hade en bra inställning i laget. De hade inte kört med den här uppställningen och det är det starkaste de kunde få ihop. Jag tycker att vi gjorde det bra.

De sju första heaten slutade 3-3 och efter det blev ytterligare fyra heat oavgjorda.

– Det var väldigt väldigt jämnt. Vi gick hem på 3-3 när vi inte kunde nå den i spets. Det var väldigt halt på banan så det var noga med att justera hojen mellan varje heat.

Tuff kväll för Karlsson

Anton Karlsson har haft en tuff säsong hittills och nollade på sina fyra heat i dag.

– Jag provade att lyfta in Lindman, men gick tillbaka Anton. I sitt sista heat bytte han cykel och med facit i hand börjar han på fel håll. Det har inte riktigt lossnat för honom än och han jobbar på det själv givetvis. Det är väldigt viktigt att alla tar lite poäng, annars blir det tungt med det upplägg med sex förare som vi har i år.

Vad betyder segern?

– Det betyder bara två poäng och att vi får lite lugn i det. Det är viktigt att vi kan vinna lite matcher, det betyder inget i ett slutspel men är viktigt för moralen. Vi får se vad det blir för manskap nästa vecka.

Är Doyle med nästa vecka?

– Vi får se lite nu och får avvakta med det.

Utöver Doyle lyfte Andersson fram Mads Hansen.

– Han har aldrig varit i Kumla och gör det så pass bra. Han går in och köttar direkt från heat ett och det är imponerande. Helt kollektivet gör det bra.

Mer om matchen kan du läsa här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt