Annons:

Strul inför Västerviks hemmamatch – osäkert om stjärnan kommer till start

Det är osäkert om Jason Doyle kör Västerviks hemmamatch mot Masarna. Foto: Anders Sjögren

Strul inför Västerviks hemmamatch – osäkert om stjärnan kommer till start

Förberedelserna inför Västervik Speedways hemmamatch mot Masarna har inte varit optimala. Det är bland annat oklart om Jason Doyle kommer till start.
– Jag tycker att det är så här varje vecka, säger lagledaren Morgan Andersson. 

Annons:

När Dagens Västervik når Morgan Andersson på måndagseftermiddagen har en del splittrade tankar inför tisdagens svåra hemmamatch mot Masarna. 

– Meningen var att Thomsen (Anders) skulle ha gjort årsdebut i morgon men han har fått en inställd match i Polen så polska Ekstraliga har flyttat söndagens omgång till onsdag. Där rök han, tyvärr, säger Morgan Andersson. 

Doyles medverkan är osäker

Det är också osäkert om världsstjärnan Jason Doyle, som har imponerat stort i sina två matcher med Västervik, kommer till start mot Masarna.

– Han är väldigt osäker. Han mår inte bra och är hängig. Han har en djävulskt viktig match i Polen i dag som han ska försöka genomföra. Det känns lite osäkert om vi får upp honom till Västervik, annars blir det riders replacement för honom. 

Men han kör kvällens match i Polen?

– Ja, i kväll är det på liv och död i Polen. Det är inget snack, han måste köra. Han har viktig seriematch med Czestochova mot Lublin. 

"Alla måste upp på årsbästa"

Andersson menar att Doyles medverkan kan vara avgörande för utgången mot Masarna. 

– Han har bara tappat en poäng på tio heat i elitserien. Han är vår nummer ett. Meningen var att han inte skulle ha åkt alls från första början på grund av att Thomsen skulle ha gjort årsdebut. Kommer vi med Doyle så har vi goda chanser. Kommer vi inte med Doyle och kör riders replacement så måste alla förare upp på årsbästa, säger han och fortsätter:

– De har två förare som går som tåget, Kim (Nilsson) och Antonio (Lindbäck). Vi måste försöka få lite hejd på dem om vi ska någon möjlighet. De är bra på alla banor. Alla som kan åka speedwaycykel bra åker bra här i Västervik.

Förändringar i truppen

Västervik har också skrivit ut Bartosz Smektala ur truppen och plockat in Jack Holder på nytt. 

– Vi skriver tillbaka Jack Holder, vi skrev ut honom när han inte kunde närvara på de första fem-sex omgångarna. Vi skriver ut Bartosz Smektala, säger Andersson.

Varför?

– För att få starttillstånd i Sverige så måste den polska klubben bevilja det. Smektalas polska klubb Leszno beviljar ingen förare starttillstånd i Sverige. 

Hur ser du på det?

– Inga synpunkter på det. Det har alltid varit så. Ett normalt år så är det inga problem men återigen så är det lite mer pengar inblandat i polska ligan jämfört med svenska ligan. 

Det har varit svåra förberedelser inför denna match?

– Jag tycker att det är så här varje vecka. Det är som det är. När Thomsen ringde i lördags så kände jag att det skulle bli samma visa. När man flyttar på massa tävlingar så förstörs våra planer. Vi har haft ett jäkla oflyt med tävlingar som flyttas. Det har slagit emot oss två-tre gånger under den här korta säsongen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt