Annons:

Glädjande besked efter smällarna: ”De kör nästa vecka”

Oliver Berntzon kommer köra kvartsfinalen. Foto: Arkivbild

Glädjande besked efter smällarna: ”De kör nästa vecka”

Både Oliver Berntzon och Theo Johansson åkte på rejäla smällar under gårdagens derby mot Västervik. I dag har Peter Karlsson fått lugnande besked. 
– Båda har ont, men jag är säker på att de kan köra nästa vecka, säger ”PK”. 

Annons:

Dackarna vann gårdagens derby mot Västervik och slutade därmed trea i årets mycket jämna Bauhausliga. I kvartsfinalen nästa vecka väntar nu Indianerna. 

– Det är lite oförutsägbart vad man möter för lag. Indianerna har vässat sitt lag med Iversen sedan vi mötte dem och det är ett intressant lag med många svenska förare. Det blir kul att åka till Kumla, jag tror de flesta förarna gillar att köra där. 

Hur ser du på era chanser? 

– Eftersom vi hamnade högre än dem i tabellen kanske det är 60-40 till oss. Med risk för att vara tjatig tror jag att det blir jämnt. 

Kostsam seger

Gårdagens seger blev dock kostsam. Både stjärnan Oliver Berntzon och unge Theo Johansson åkte på rejäla smällar. 

– Båda har ont, men jag har pratat med dem och båda kan köra nästa vecka. Däremot är det skillnad på att kunna köra och att kunna köra bra. Vi hoppas att de blir så friska som möjligt. Oliver satt och trampade lite på en träningscykel och sa att han kände sig som en 90-åring inatt. 

Lagledaren har nu inlett arbetet med att få till bästa möjliga startuppställning till nästa vecka. Den stora frågan är förstås vad som händer med GP-stjärnorna Maciej Janowski och Patryk Dudek som ännu inte kört någon match för Målilla-klubben i år. 

– De är med i truppen så chansen finns. Vi håller på och jobbar på det och planerar, stöter och blöter olika scenarier och tittar på eventuellt avacemang. Det är många parametrar.

Har ni råd att ha med dem ifall ni skulle gå hela vägen? 

– Den frågan får du ställa till kassören. Jag vet ungefär hur läget ligger, men det är andra parametrar också. De har en jättehektisk säsong och båda är klara för playoff med sina lag i Ekstraligan i Polen, de har mycket på sitt bord. De är inte maskiner utan människor och vi blir trötta ibland. Vi håller på och bena ut det hela, men de är intresserad av att köra. Det är en del tävlingar fram tills nästa tisdag och får vi vara skadefria så är mycket vunnet.

För Dackarna blev det en tredjeplats i serien som bara innehållit åtta omgångar. 

– Jag är nöjd faktiskt. De gånger vi har varit lite svajiga har vi varit någon man kort av olika skäl. Vi kom trea och det är inte illa pinkat. Jag har trivts och det har varit kul med det svenska inslaget som vi haft. Sedan har det varit en lite kort säsong och framförallt har vi saknat publiken. 

Ingen minnesvärd match

Gårdagens derby mot Västervik blev ingen minnesvärd match. 

– Det var lite avslaget och det ska det inte vara i en sådan match. Det började i tredje heatet med den jäkla vurpan och det ställde till det en del. 

Glädjande för Dackarna var förstås att det äntligen lossnade för Joel Kling. 

– Det var jäkligt bra. Jag pratade med honom i förmiddags och han var jäkligt nöjd. Vi körde inte Facetime, men jag kunde nästan höra hans smile.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt