Annons:

Nye lagledaren får stor roll – bosätter sig i trakten:

Mikael Teurnberg får flera uppdrag, utöver rollen som lagledare, i Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Nye lagledaren får stor roll – bosätter sig i trakten: "Som att komma hem"

Dackarna har fått en viktig pusselbit att falla på plats. Mikael Teurnberg kliver in som lagledare – och får flera uppdrag i sin arbetsbeskrivning. 
– Det är en helhetslösning som Dackarna tittar på och jag uppfyllde väl kriterierna med min bakgrund och erfarenhet, säger Mikael Teurnberg. 

Annons:

I dag slog en stor speedwaybomb ner. Speedwayprofilen och Rosipiggsikonen Mikael Teurnberg blir ny lagledare för Dackarna kommande säsong. 

Han var lagledare för Rospiggarna mellan 2010 och 2018 och slog 2016 till med ett SM-guld när Dackarna besegrades i finalen. 

Därför flyttar han hit

Efter två år utan uppdrag som lagledare väljer Teurnberg att hoppa på uppdraget som lagledare för Dackarna. Han kommer också ingå i Dackarnas marknadsgrupp och vara ansvarig för klubbens GP-deltävling. 

– Jag kan förstå att det kan komma oväntat men det har sjunkit in för mig. Nu har jag tagit beslutet och det är full fart framåt. Men visst, jag har vridit och vänt på många olika stenar. Det är ett ganska stort steg i och med att jag ska flytta ner hit och ska man göra det så är det 100 procent som gäller. Det är så jag är som person, säger Mikael Teurnberg och fortsätter:

– Hela min livssituation med att jag har två utflugna barn och är ensamstående gör att jag kan flytta ner hit. Jag kommer ha kvar mitt boende i Hallstavik också.

Mikael Teurnberg tillbringade en hel del tid i Målilla som barn eftersom hans farmor är från Målilla och hans pappa är född och uppvuxen i Målilla. 

– Jag har mina rötter här i Målilla så det känns som att komma hem. Det har också gjort det enklare och mer naturligt att gå till Dackarna. Dackarna var min favoritklubb när jag var liten så Dackarna har en speciell plats i mitt hjärta. Jag känner mig som hemma här. Jag och ”TK” (Tomas Karlsson, ordförande i Dackarna) har pratat om det och det har växt fram. Det är en speciell känsla man får när man kommer in i Målilla och jag har mycket minnen härifrån, säger Mikael Teurnberg.

"Finns ett driv i klubben"

Det är inte bara de nostalgiska inslagen som gör att han skriver på för Dackarna och blir bosatt i antingen Målilla eller Hultsfred. 

– Det finns ett driv i klubben och jag vet vad Dackarna suktar efter, och det är SM-guld. Det finns pusselbitar i Dackarna och det gäller att lägga dem rätt. Man ska jobba långsiktigt och ha en plan framåt, det är något som triggar mig. Jag är ärlig när jag säger att vi siktar på guldet nästa säsong. 

Helhetslösningen med att bosätta sig i trakten och vara involverad på många olika sätt i klubben har varit viktigt för Teurnberg. 

–  Det är inte som att jag försvinner nu och kommer tillbaka i maj. Jag kommer vara här nere i Målilla och jobbat väldigt nära med folket i klubben. Jag kommer göra andra saker och inte bara vara lagledare. Det är en helhetslösning som Dackarna tittar på och jag uppfyllde väl kriterierna med min bakgrund och erfarenhet. För Dackarna är det bra och för mig är det bra. Att sitta och åka ner från Hallstavik till Målilla är inte aktuellt, jag gillar helhetslösningen. Just nu passar det ganska bra och det är inget som jag bara hoppar på utan jag har tänkt igenom det noga. 

"God relation med Dackarna"

För många speedwayintresserade människor kom dagens nyhet om Mikael Teurnbergs intåg i Dackarna som en överraskning. 

– Både jag och representanter från Dackarna har säkert skojat om det i flera års tid. ”Du får väl komma ner och bli smålänning” är en mening som jag har hört många gånger. Jag har hela tiden tyckt att det har känts kittlande och nu har det börjat växa fram på allvar. Vi pratade lite om det i somras när jag var nere på SM-finalerna och hjälpte till och när ”PK” sa ifrån efter säsongen så gick det snabbt. Jag var väldigt tydlig med att det skulle bli en helhetslösning med flera delar och då var det enklare att ta beslutet.

Han har alltid gillat utmaningar och nu ser han fram emot att köra igång för fullt.

– Jag har alltid haft en god relation med Dackarna även när vi var konkurrenter under mina år som lagledare i Rospiggarna. Nu ska vi sitta ner, diskutera upplägget och gå igenom vilka parametrar som man måste hålla sig till. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt