Annons:

Västervik värvar rysk SM-guldvinnare:

Morgan Andersson har värvat ryssen Vadim Tarasenko till Västervik Speedway. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik värvar rysk SM-guldvinnare: "Kom snabbt överens om ett avtal"

Västervik Speedway rustar för nästa säsong. Ryssen Vadim Tarasenko, 26, tog SM-guld med Masarna i år och har kritat på för Västervik till 2021. 

Annons:

Vadim Tarasenko representerade SM-guldlaget Masarna i år där han deltog i den sista matchen i semifinalen och de två finalmatcherna. Han var en starkt bidragande orsak till att guldet hamnade i Dalarna.

På de tre matcherna körde han till sig ett heatsnitt på hela 2,44 poäng per heat. Under året tävlade han också flitigt i Polen för både Daugavpils i förstaligan och seriesegrarna i andraligan Krosno. Han körde till sig det femte bästa snittet i förstaligan och i andraligan var han snittbäst i hela ligan. Vadim kommer till nästa säsong byta klubbadress i Polen och köra för Bydgoszcz där han för övrigt bor och har sin bas.

Den här killen har varit under radarn hela säsongen och vi är mycket glada med att starta ett förhoppningsvist längre samarbete med Vadim. Den här ryssen tillsammans med vårt andra nyförvärv Jaimon Lidsey är definitivt två av de förarna som har haft den bästa utvecklingskurvan under 2020. Teamet har från första dagen varit mycket professionella och verkligen visat att de vill representera Västervik nästa säsong", säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande. 

"Kändes bra från första början"

Vadim Tarasenko, som får ingångssnittet 1,254 i Västervik, ser fram emot säsongen i Småland. 

"Jag är mycket glad över att tillhöra Västervik Speedway 2021. Samtalen med Morgan kändes bra från första början och vi kom snabbt överens om ett avtal. Jag har bara fått positiva rekommendationer om klubben och ser fram emot att ta upp kampen om ett SM-guld till Västervik. Nu får vi hoppas att det finns möjligheter att köra matcherna tillsammans med fansen som också är en viktig del av laget", säger Vadim Tarasenko.

Fakta

Förare under kontrakt i Västervik:

Jason Doyle 1,865

Jack Holder 1,771

Bartosz Smektala 1,571

Viktor Kulakov 1,556

Vadim Tarasenko 1,254

Jaimon Lidsey 1,250

Mads Hansen 1,250

Linus Sundström 1,192

Anton Karlsson 0,500

Noel Wahlqvist 0,500

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt