Annons:

Västervik satsar på eget lag i ungdomsserien:

Morgan Anderssons Västervik Speedway ställer upp med ett lag i egen regi i ungdomsserien kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik satsar på eget lag i ungdomsserien: "Viktigt att lägga kraft på"

Västervik Speedway kommer till start med ett lag i egen regi i ungdomsserien 2021.

Annons:

Västervik stod utanför ungdomsserien 2019 och ingick i ett kombinationslag tillsammans med Örnarna under den gångna säsongen.

Nästa säsong satsar Västervik på ett eget lag i ungdomsserien. Laget kommer att bestå av Västervikskillarna Adam Carlsson, Elias Bernhardsson och Måns Schörling samt Ludvig Hauri från Gullspång. 

”Det känns rätt att gå in med ett lag under helt egen flagga till nästa säsong då vi har tre lokala killar samt Ludvig som bestämt sig för att fortsätta sin satsning i vår organisation.?Vi har en riktigt rolig säsong bakom oss där samtliga i laget var debutanter, alla har utvecklats under säsongen och kommer garanterat fortsätta att ta kliv framåt. Att vi har tre killar med lite rutin efter en säsong av tävlande som kan lotsa in Måns under hans debutsäsong är positivt. Vi har dessutom ett antal yngre killar och tjejer som förhoppningsvis vill fortsätta att träna för att ta över stafettpinnen när de andra tar klivet upp i klasserna”, säger ungdomsansvarige Johan Engman i ett pressmeddelande. 

"Viktigt att lägga kraft på"

Adam, Elias och Ludvig utgjorde tre av fyra pusselbitar i Västervik/Örnarna 2020 och Måns kommer att göra sin första säsong i serien. Ludvig, med Örnarna som moderklubb, kommer representera Västervik på heltid 2021. Utöver serielaget så kommer Texas Johansson att köra i guldhjälmsklassen.

”Det här är frukten av den satsning på nyrekrytering som tog ett ordentligt avstamp 2019 då vi stod helt utan ungdomsförare på 85cc. Mycket arbete har lagts ned under de två senaste säsongerna för att få fram nya lokala förare. Flertalet gamla förare och andra engagerade i klubben är med och bidrar med kunskap, tid och energi. Just ungdomsverksamheten är något som alla i klubben är överens om att det är viktigt att lägga kraft och resurser på”, säger sportchefen Morgan Andersson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt