Annons:

Svensk kvartett klar för Västervik speedway

Anton Karlsson kör vidare i Västervik. Foto: Arkivbild

Svensk kvartett klar för Västervik speedway

Västervik speedway har gjort klart med en svensk kvartett. Det rör sig om Anton Karlsson, Noel Wahlqvist, Philip Olofsson och Alex Johansson.

Annons:

”När det gäller Anton och Noel så har vi under hela processen fört en dialog kring de nya förutsättningarna, det har aldrig vållat några problem och vi gör allt vi kan för att värna om våra egna lokala produkter och hjälpa dem att utvecklas. Anton har även skrivit på ett avtal för allsvenska Griparna från Nyköping och Noel har efter en dialog Västervik fört med Lejonen och Anders Fröjd blivit garanterad en permanent plats i samarbetslaget som Lejonen/Dackarna kommer att delta med i Allsvenskan under namnet ”Smålänningarna”. Vi kommer även att arrangera en av de hemmamatcherna som ligger under Lejonens åtagande vilket ger Noel möjligheten att visa upp sig på Hejla Arena även i Allsvenskan", säger sportchefen Morgan Andersson.

Både Anton Karlsson och Noel Wahlqvist har investerat i nya motorer för att komma så väl förberedda som möjligt inför kommande säsong. 

Avtal med Griparna

Philip Olofsson och Alex Johansson har skrivit på avtal för Griparna i Allsvenskan. 

"Vi har också tillsammans med Vetlanda och Lejonen ingått ett samarbete med Nässjö i Div 1 där vi har två platser till förfogande varje match. Lagets hemmamatcher kommer att arrangeras av Nässjö SK på Skogsvallen. Vi är såklart glada över att kunna bidra till att ge våra svenska förare chansen till tävlingsmöjligheter och även hjälpa Nässjö att bedriva verksamhet på sin 500cc bana då de gör ett fantastiskt jobb med ungdomsspeedwayen men fortfarande saknar förare för att bedriva ett eget lag på seniornivå.Jag är övertygad om att dessa grabbar kommer att sporra varandra till att ta ytterligare kliv i sina karriärer. Ambitionen att ta en plats i startsjuan för Västervik Speedway i Bauhausligan kommer också bidra till bra kvalité på träningarna", säger Andersson.

Samtliga fyra förare får ett ingångssnitt på 0,500.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt