Annons:

HÄR ÄR JANOWSKIS BESKED EFTER KRASCHEN

Dackarnas stjärna Maciej Janowski har ont i en hand efter kraschen i torsdags. Foto: Bildbyrån

HÄR ÄR JANOWSKIS BESKED EFTER KRASCHEN

Dackarnas stjärnförare och VM-förare, Maciej Janowski, åkte på en rejäl smäll i Gislaved i torsdags. Han blev vårdslöst nermejad av Lejonens Oliver Berntzon i det tionde heatet och skadade vänsterhanden.

Annons:

Janowski är mörbultad – men inte allvarligt skadad. 

– Jag var i kontakt med Janowski igår och han tror inte att han har någon fraktur utan ”bara” en värre stukning. Kan inte Janowski köra på tisdag, borta mot Rospiggarna, så har jag flera alternativ. Bland annat är Rasmus Jensen tillgänglig igen, säger Dackarnas sportchef och lagledare, Mikael Teurnberg.

Vill undvika rider replacement

Teurnberg siktar på att sätta upp sex förare i uppställningen.

– Mitt mål med Dackarna är att alltid försöka köra med sex förare. Jag gillar inte att behöva ta till rider replacement om det inte är absolut nödvändigt.

Maciej Janowski skulle ha kört en öppen tävling i Torun igår kväll men bestämde sig på eftermiddagen att stå över för att vila handen.

– Min hand är ganska svullen, men det verkar som om benen är hela. Jag har inte röntgat handen men jag har skadat händerna tidigare och har lärt mig att känna om det är en stukning eller en fraktur. Personligen tror jag att det kommer att ta några dagar för svullnaden att försvinna och för mig att känna mig fit for fight igen, säger Maciej Janowski till sajten sportowefakty.wp.pl.

Logistiska problem

Även om covid 19-pandemin har börjat bli någorlunda hanterlig, tack vare vaccinering, så finns det fortfarande stora logistiska problem för speedwayförarna.

Flygen har inte kommit i gång för fullt så förarna måste ha flera dagars framförhållning för att hinna till bland annat Sverige.

– Därför måste jag ha andra alternativ att ta till om förarna ska hinna fram, säger Mikael Teurnberg.

En kvalificerad gissning är väl att Teurnberg byter ut Janowski mot Jensen och troligtvis fortsätter med samma lag som mot Lejonen.

Conny Blomander

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt