Annons:

Västerviks bibliotek får 400 000 kronor i stöd till två projekt

Kulturrådet delar ut 4,3 miljoner kronor för att stärka biblioteken i Kalmar län. Västerviks kommuns bibliotek får 400 000 kronor till att starta en egen bokbuss och till hjälp att digitalisera kommunens bibliotek.

Annons:

Det är andra gången i år som Västerviks bibliotek får stöd från Kulturrådet. I våras fick de 320 000 kronor till ett projekt nu får de 400 000 kronor.

- Vi har ansökt om att få stöd till att bygga upp en egen bokbuss som ska köra i Västerviks kommun. Tidigare har vi fått hjälp av Oskarshamns kommuns bokbuss som åkt runt i vår kommun, säger Julia Lindqvist, bibliotekschef.

Det andra projektet är för att öka digitaliseringen på kommunens bibliotek. 

-  Vi vill  köpa in ett antal I-PAD som man kan låna på biblioteken. Man kan inte låna hem dem men man kan låna dem under tiden man besöker oss. Det är tänkt att våra besökare ska kunna använda dem för att läsa nättidningar eller surfa på nätet.

Projektet som Kulturrådet ansvarar för heter Stärkta bibliotek och har fått i uppdrag av regeringen att genomföra en tre – årig satsning på att stärka landets bibliotek. Syftet är att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteken.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt