Annons:

JUST NU: 14-ÅRING FRÅN GAMLEBY UTTAGEN TILL EM

Foto: Pixabay

JUST NU: 14-ÅRING FRÅN GAMLEBY UTTAGEN TILL EM

Gamlebykillen Robin Ilhammar är bara 14 år gammal. Nu står det klart att jättetalangen får chansen att spela junior-EM i bowling senare i år. Även Västervikssonen William Svensson är uttagen att spela mästerskapet.

Annons:

I dag presenterade den nytillträdde förbundskaptenen Robert Andersson det svenska laget till junior-EM, som spelas i Wien den 13 till 22 april i år.

– Det har varit tufft att bli förbundskapten och sex dagar senare tag ut ett lag. Så jag har fått samla på mig så mycket information som möjligt och det är jäkligt kul att se att vi har en så enorm talangpool att det blir jobbigt att ta ut ett landslag. Jag vet att det är många som kommer bli besvikna, säger Robert Andersson till swebowl.se.

”Kommer fräsa upp banan”

Åtta spelare, fyra killar och fyra tjejer, har tagits ut till mästerskapet. Och det blir rejäl lokal prägel på det svenska laget. Att 18-årige William Svensson från Västervik, som numera spelar för BK Kaskad från Norrköping, skulle ta en plats var förstås väntat.

Robert Andersson väljer också att satsa på den 14-årige jättetalangen Robin Ilhammar från Gamleby, som spelar för Team Gamleby BC. Övriga killar som tagits ut är Kristoffer Ruohtula Svensson (IKW Köping BK) och Oliver Dahlgren (Team Pergamon), som båda är 16 år. Alla fyra spelar med två händer.

– I och med att de blir så bra när de är så unga med tvåhandstekniken, har de redan fått bra tävlingsrutin. De får vara med i Elitserien och spela tävlingar. Två av spelarna var med i topp 16 av AIK Tournament, säger Robert Andersson om sina uttagna talanger.

– Det ska bli spännande att se hur det blir när vi spelar lagspelet, vi kommer fräsa upp banan rätt så bra. Vi kommer inte bli drömgänget att flytta efter, fortsätter han.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt