Annons:

VIK-tränaren efter förlusten:

VIK-tränaren Mattias Karlin var kraftigt besviken efter derbyförlusten. Foto: Simon Henriksson

VIK-tränaren efter förlusten: "Gör mig vansinnig"

Säsongens första derbyförlust blev ett faktum för Västerviks IK borta mot IK Oskarshamn. VIK-tränaren Mattias Karlin var mycket besviken efteråt.
– Vi pissar bort matchen, det är oförlåtligt, säger han efter 4-2-torsken.

Annons:

Som så många gånger förr den här säsongen gjorde Västerviks IK en ganska bra match spelmässigt. Laget skapade lägen och få som inte hade sett tabellen innan matchen kunde nog ana att IK Oskarshamn hade mer än dubbelt så många poäng som VIK. 

Men som så många gånger förr så här långt in på säsongen hjälpte det inte.

– Vi sparkar undan benen för oss själva genom att göra för många misstag, som resulterar i mål för dem. Vid ettan dräller vi med pucken, vid tvåan räknar vi fel, vid trean har vi pucken under kontroll och vid fyran är det för klent. Det är för enkelt helt enkelt, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Han ansåg att förlusten helt och hållet berodde på det egna lagets insats.

– Det är 100 procent oss det handlar om. Oskarshamn gör det bra i vissa sekvenser, men kontentan är att vi gör det för dåligt. Det gör mig vansinnig. Vi pissar bort den här matchen, det är oförlåtligt.

Vad har du sagt till spelarna?

– Inget nu, det får vi ta senare.

"Så mentalt"

VIK låg under med 2-0 efter den första perioden. Då hade det vitklädda laget haft en puck som dansat på mållinjen vid 1-0 till serieledaren.

– Vi har våra lägen, men pucken rullar på mållinjen. Det är så mentalt. Oskarshamn är inne i ett flow och vi är inte det, då kan det bli så. De tror mer på saker och ting än vad vi gör. De går på kasse två gånger och gör två mål, jag menar det är ABC-hockey.

Hur bra är IK Oskarshamn?

– Jag vet inte, det är svårt att säga. De har bra självförtroende och det får man av vinster och det rider de på, det syns. Det kommer nog bottnar och toppar även för dem, men de har gjort det bra hittills.

"Blir bakläxa"

Philip Rondahl reducerade till 2-1 i den andra akten, men innan perioden var över hade IKO skickat in 3-1. I den tredje perioden var VIK aldrig nära att hitta tillbaka. Erik Gustafssons 4-2-reducering alldeles i slutskedet av matchen hjälpte föga.

– Jag tycker inte att vi är värda poäng för det är vi som trasslar till det. Vi måste få bort våra misstag. Spelmässigt kanske vi är värda det, vi har nog fler lägen än dem, men det ska brinna under hjälmen också. Allt bottnar i våra egna misstag och därför kan jag inte säga att vi är värda tre poäng.

Vad behöver ni göra för att poängen ska börja trilla in mer frekvent?

– Vi måste ha större stolthet över det vi håller på med. Det handlar om de små grejerna, att täcka skott, driva på mål, ta smällar, där är vi för dåliga. Det gäller absolut inte alla, men på tok för många. 

Varför är det så?

– Det är svårt att säga, alla kommer från olika miljöer. Men om man inte är tillräckligt tuff eller inte tror på det tillräckligt vet jag inte. Någonstans sitter väldigt mycket mellan öronen. Det handlar om instinkt, lite mer hockeykrig, och inte bara från 14 eller 15 spelare utan från alla. Där är vi inte och det är vår uppgift ihop med grabbarna att fixa i ordning på det. Det blir bakläxa för vissa, så är det bara.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt