Annons:

Så är läget i VIK inför derbyt – två ordinarie backar saknas

Niklas Folin har skadat sig och spelar inte kvällens derby mot IK Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

Så är läget i VIK inför derbyt – två ordinarie backar saknas

Västerviks IK har dragits med en del bekymmer inför kvällens derby mot IK Oskarshamn. Jämfört med senaste matchen mot Björklöven saknas backarna Niklas Enberg och Niklas Folin.

Annons:

I kväll väntar det tredje mötet mellan Oskarshamn och Västervik och om elva dagar möts lagen för fjärde gången i Västervik. Det blir verkligen en derbytät avslutning för Västervik som dessutom ska möta Tingsryd två gånger och Vita Hästen en gång innan seriens slut. 

Precis före transferfönstrets stängning i natt gjorde Västervik klart med backen Edwin Johansson och målvakten Adam Ohre och båda finns med i laguppställningen till kvällens match. Edwin Johansson, ny från HC Dalen, blir en av sex tillgängliga backar då laget dras med en del problem på just den fronten. Klart är att Niklas Enberg saknas på grund av begravning och Niklas Folin, som skadade sig tidigare i veckan, är också indisponibel. 

Tre spelare är tillbaka

Sedan tidigare är Andreas Frisk långtidsskadad och Isak Ragnevad är också borta en tid framöver. Nyförvärvet från Kumla, Victor Wänghult, ansluter till laget på måndag. 

Emil Wahlberg missade matchen mot Björklöven på grund av sjukdom men han har lämnat klartecken för spel i derbyt. Victor Öhman är tillbaka från sin underkroppsskada och likaså Emil Alba, som har varit avstängd i ett par matcher. 

Hur VIK väljer att formera sina styrkor bestäms senare under dagen. 

Fakta

VIK:s trupp i derbyt mot IKO:

Målvakter: Emil Kruse och Adam Ohre. 

Backar: Erik Gustafsson, Edwin Johansson, Kim Johansson, Henrik Malmström, Erik Ullman och Emil Wahlberg. 

Forwards: Kellen Jones, Philip Rondahl, Darren Nowick, Pierre Gustavsson, Jakob Bjerselius, Alexander Lindqvist-Hansen, Jens Holmström, Tim Wahlgren, Ken Jägerm Filip Suchý, Alfred Andersson, Emil Alba och Victor Öhman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt