Annons:

Andersson efter upphämtningen: ”Känns som att vi vann en poäng”

Jack Holder fick mycket beröm för sin insats i det sista heatet. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson efter upphämtningen: ”Känns som att vi vann en poäng”

Västervik var storfavorit i bortamatchen mot bottenlaget Masarna. Laget fick dock nöja sig med ett kryss (45-45) efter att ha hamnat i ett stort underläge i mitten av matchen.
– Vi var efter i stort sett hela tiden. Det känns som att vi vann en poäng, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Sju heat in i matchen var Västervik i ett åttapoängsunderläge, 25-17.

– Vi var inte riktigt med i början samtidigt som Peter (Ljung) hade ett stopp i starten i ett heat när kedjan hoppade och Kildemand (Peter) vurpade själv i första sväng i sitt första framträdande. Banan i Avesta är svår och det kändes som att vi placerade cyklarna lite galet. Det var ändå ingen stress, men mot slutet visste vi att vi var tvungna att göra något speciellt. Killarna fick direktiv på vad som behövde göras för att vi skulle få med oss mer än bonuspoängen, säger Morgan Andersson.

”Hur smart som helst”

Med de två avslutande nomineringsheaten kvar att köra ledde Masarna med 42-36. Därmed krävdes det dubbla femettor för att Västervik skulle vinna matchen. Det var inte långt ifrån att det lyckades.

I det 14:e heatet, matchens näst sista, hade Västervik en dubbelseger på gång när Peter Kildemand passerades av Kim Nilsson strax innan mållinjen.

– Kim kom på insidan där och var en halvmeter före till slut, säger Morgan Andersson.

I det sista heatet vann Peter Ljung och Jack Holder dubbelt mot en för dagen mycket vass Antonio Lindbäck och Martin Smolinski.

– Jag måste lyfta fram Peter, han var riktigt bra. Och Jack har aldrig kört på banan tidigare och gick ut och drog en femetta på ”Anton” (Antonio Lindbäck). Han var hur smart som helst i det heatet.

Även Nicki Pedersen, som körde in tolv poäng, lyftes fram.

Bra attityd

Västervik fick med sig två poäng från kvällens drabbning, förutom krysspoängen tog laget också bonuspoängen i dubbelmötet.

– Killarna hade en bra attityd och visade att de ville ha med sig mer än bonuspoängen. Som matchen löpte på är jag jättenöjd med att vi lyckades få med oss mer än bonusen härifrån, säger Morgan Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt