Annons:

Annons

Varför experterna rekommenderar att skriva äktenskapsförord vid giftermål

Att gifta sig är ett stort steg i relationen, men också ett stort steg juridiskt. Med ett äktenskapsförord kan man undvika framtida konflikter genom att i förväg bestämma vilken egendom som ska vara enskild.

Tjustbygdens Sparbank har nu lanserat möjligheten att skriva juridiska avtal online och få juridisk rådgivning digitalt via Lexly med 20% rabatt. Att skriva äktenskapsförord är exempel på en utav tjänsterna du kan nyttja som kund (lexly.se/partners/tjustbygdens-sparbank).

Ett äktenskapsförord är ett avtal som två makar skriver. I äktenskapsförordet bestämmer makarna hur deras gemensamma ekonomi ska se ut. Skrivs inget äktenskapsförord har vardera make rätt till hälften av allt de äger om de skiljer sig.

Varför ska man skriva ett äktenskapsförord?

När två personer gifter sig blir nästan allt de äger giftorättsgods. Det innebär att makarna äger sina saker gemensamt i stället för enskilt.

Det spelar alltså ingen roll att du köpte huset eller startade företaget innan du gifte dig, all egendom som inte är reglerad som enskild egendom genom ett äktenskapsförord, testamente eller gåvobrev delas lika mellan dig och din partner vid en skilsmässa.

Har du exempelvis ett fritidshus som länge funnits i släkten, egna besparingar på ett bankkonto eller andelar i ett familjeföretag, så kan ett äktenskapsförord säkerställa att det förblir din enskilda egendom som inte behöver delas med din partner vid en eventuell skilsmässa.

Kan man skriva ett äktenskapsförord i efterhand?

Ja, det går att skriva ett äktenskapsförord efter vigseln.

Hur skriver man juridiskt bindande äktenskapsförord?

Ett smidigt sätt att skriva äktenskapsförord är att göra det online via Lexly. Du kan skriva ett juridiskt korrekt äktenskapsförord på bara 15 min. Vill du kan du också få digital hjälp direkt av en jurist. Då får du möjlighet att ställa kompletterande frågor och få svar på de funderingar du har.

Är du kund i Tjustbygdens Sparbank får du alltid 20% rabatt på tjänsterna. Att skriva äktenskapsförord online kostar då bara 956 kr (ord. 1 195 kr). Kom i gång direkt på: lexly.se/partners/tjustbygdens-sparbank

Källa: Lexly.se

Fotnot: Artikeln är sponsrad och framtagen av Tjustbygdens Sparbank. 

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt