Annons:

Lennart Brewitz

DEBATT: Havsbaserad vindkraft tar över

Vindkraft placerad i havet är bättre än att placera vindkraft på land, anser Gunnar Brewitz. Han hoppas att kommunens politiker också ser den möjligheten så att kommunens landsbygd inte förstörs av landbaserade vindkraftverk. Det skriver Lennart Brewitz i en debattartikel.

Annons:

Svenska Dagbladet skriver den 13/9 -21 att ansökningarna om att bygga vindkraft till havs fullkomligen har exploderat. Om alla byggplaner går i lås kommer Sverige få ett gigantiskt överskott av el. Lysande! Då placeras ju de för boendemiljön på landsbygden så störande vindkraftverken inte i människors närområden utan på platser där de kan få snurra obehindrat och lugnt försöka störa den enstaka fritidsbåtägaren och den på platsen så obefintliga befolkningen.

Den optimala framtidsplaceringen av våra vindkraftsverk måste vara ute till havs. Våra rikspolitiker måste dock snabbt ta ordentligt tag i frågan innan lokalpolitiker i Västerviks kommun och annorstädes hinner genomföra sina landskapsförstörande byggplaner på gigantiska landbaserade vindkraftverk i människors väl värnade närmiljö. Det brådskar!

Lennart Brewitz

Tjustpartiet

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt