Annons:

Gynnerfelt (V): Allt handlar om prioriteringar

Mer pengar i plånboken för politiker är inte rätt prioritering, skriver Daniel Gynnerfelt (V). Foto: Bildbyrån

Gynnerfelt (V): Allt handlar om prioriteringar

Prioteringar.Alla måste vi göra prioriteringar i livet, vad som vi anser vara viktigast för oss. Självklart gäller detta även bland de beslut som fattas av politiker också, vilka beslut vill vi driva.

Annons:

Vid senaste Kommunfullmäktige kunde man utläsa hur vissa partier prioriterar. Vissa av partierna (V, MP och SVP) ville ge de anställda inom skolan arbetskläder, de andra partierna ville inte detta. Vänsterpartiet ville minska lönerna för kommunens VD:ar och chefer, insparade pengar som i framtiden kunnat användas till att exempelvis höja lönerna för kommunens sämst betala. Detta tyckte inte en majoritet av partierna i Kommunfullmäktige skulle prioriteras.

Vad vill då majoriteten av partierna i Västerviks kommun prioritera? Av besluten som fattats senaste tiden så är det högre arvoden till vissa politiker, färre personer ska få vara med när beslut fattas samt besparingar/neddragningar inom verksamheterna som prioriteras.

För oss i Vänsterpartiet är detta saker som inte ens finns med på våran prioriteringslista, vi vill istället minska arvodena till politikerna samt satsa ännu mer pengar på kommunens kärnverksamheter, skola, vård & omsorg. Majoriteten (M, KD, W, L och SD) har flera år kvar på mandatperioden att ändra sin prioriteringslista, vilket jag verkligen hoppas att de gör.

Jag har svårt att se att deras prioriteringslista någonsin kommer att överensstämma med våran, men förhoppningsvis kommer kommunens medarbetare samt skolan att flyttas markant högre upp på deras lista än var de är placerade idag. 

Daniel Gynnerfelt

Vänsterpartiet Västervik

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt