Annons:

SD:s Mattias Bäckström Johansson. Foto: Pressbild/Riksdagen

"I SD:s Sverige blir våra äldre hedersmedlemmar i samhället"

Riksdagsledamoten från Kalmar län, Mattias Bäckström Johansson (SD), har skrivit en debattartikel om Sveriges äldre.

Annons:

Det är tidigare generationer svenskar, infödda som invandrade, som har byggt upp Sverige. Genom deras ansträngningar kan vi ta del av vårt samhälles fördelar.

Tyvärr får inte våra äldre den bekräftelse och det som de förtjänar och har rätt till. Detta trots världens högsta skatter. Många äldre har arbetat från ung ålder, gjort sin plikt och inte klagat. Likväl får de inte den trygghet och den omsorg som de behöver. Detta bekräftas av den otrygghet många äldre känner kring att röra sig ute. Svenska pensionärer diskrimineras även inom sjukvården, då de får betala fullpris för vissa behandlingar som asylsökande, icke medborgare, får ta del av för 50 kr.

Till skillnad från Socialdemokraterna, som på ett djupt ohederligt sätt tar från de äldre med ena handen och ger med den andra, har Sverigedemokraterna gjort riktiga satsningar. Med vår politik skulle en genomsnittlig pensionär få ca 1000 kr extra i plånboken varje månad. Genom betydande omprioriteringar i migrationspolitiken kan vi frigöra resurser och istället använda för att stärka äldres livskvalité, förutsättningar och omsorg. Inget av de övriga partierna kan göra sådana satsningar, då de hellre tar ekonomiska resurser som borde gå till våra äldre för att istället använda till att föra en ineffektiv och felriktad migrationspolitik.

För Sverigedemokraterna är detta en skam och tragedi. Sedan vårt parti bildades har vi hela tiden påtalat orättvisorna som drabbat våra äldre. Vi kan på riktigt säga att vi motsatt oss det svek mot våra äldre, som övriga partier bär ansvar för. I Sverigedemokraternas Sverige blir våra äldre hedersmedlemmar i samhället – såsom de förtjänar att vara.

Mattias Bäckström Johansson (SD)

Riksdagsledamot

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt