Annons:

Mattias Bäckström Johansson får ett nytt statusuppdrag inom partiet. Foto: Pressbild

Länets SD-topp får nytt statusuppdrag: "Alltid hedrande"

Mattias Bäckström Johansson är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna från Kalmar län. Nu kliver han ännu närmare partitoppen genom att bli biträdande partisekreterare.
– Det är alltid hedrande, säger han.

Annons:

Mattias Bäckström Johansson blev redan för tio år sedan ledamot av partistyrelsen och tog 2017 plats i partiets verkställande utskott. 

Nu får länets SD-topp en ny statusroll i Sverigedemokraterna.

Bäckström Johansson valdes på måndagskvällen till ny biträdande partisekreterare i partiet. Han kommer i sin roll att jobba nära partisekreteraren Richard Jomshof.

– Det är alltid hedrande när man får förtroende att ikläda sig förtroendeuppdrag. Den här rollen kommer i stort vara att utveckla partiets organisatoriska delar och den distriktsorganisationsgrupp vi har. Det kommer jag ansvara för och är något som jag anser är hedrande och ser en potential att kunna bidra efter tio år som distriktsordförande, säger Mattias Bäckström Johansson.

Richard Jomshof vill lämna uppdraget, men stannar kvar över valet 2022. Att Bäckström Johansson nu ska få lite uppvärmning inför att axla uppdraget efter valet är ingen högoddsare.

– Det är en spekulativ fråga och inget jag kan svara på nu. Vi har landat in i en organisation där Richard fortsätter fram till valet. Nu handlar det bara om att få till den bästa tänkbara laguppställningen till valet. Vad som händer efter valet får man ta där och då. Jag är nöjd i de roller jag har. 

"Blivit intressekonflikt"

En följd av Bäckström Johanssons nya uppdrag är att han lämnar uppdraget som distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar län.

– Det blir en direkt följd och det beror på att jag kommer leda den grupp som leder distriktsordförandeskapet. Ett ben i varje läger är inte lämpligt och det hade blivit en intressekonflikt. Det är vi helt överens om. 

Martin Kirchberg, som är vice ordförande, kommer att bli tillförordnad ordförande fram tills dess att SD samlas för att välja en ny ordförande.

– Det väljer vi höst och jag hoppas att man väljer Martin Kirchberg. Han skulle göra det bra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt