Annons:

Åberg (KD): Vem ska jag rösta på?

Snart är det val i Sverige. Vem ska jag rösta på kanske du tänker? Andra är mer övertygade om vem ska leda Sverige framåt de fyra kommande åren. Oavsett vad du väljer att rösta på så är din röst viktig. Din röst gör skillnad!

Annons:

Själv kommer jag att lägga min röst på KD. Men vänta nu, måste man inte vara religiös för att rösta på KD eller medlem i Svenska kyrkan? Svaret på frågan är nej, det måste man inte vara. KD bygger på kristna värderingar men är inget religiöst parti.

Anledningen till att jag själv röstar på KD är för att jag anser att de har den bästa sjukvårds-, familje- och äldrepolitiken. Kristdemokraterna har under hela mandatperioden kämpat för att förbättra LSS och har även ökat budgeten för att förbättra villkoren.

Detta medan Socialdemokraterna aktivt gav utredaren uppdrag att minska kostnaderna, tvärt emot reformens syfte att göra livet drägligare för de med funktionsnedsättning. S har alltså medvetet gjort livet för människor med funktionsnedsättning betydligt svårare och tuffare genom sin politik.

Det är bedrövligt och helt oacceptabelt att vi ska trampa på dem som har det svårast. Men några dagar innan valet vill S helt plötsligt ha en dialog om LSS ?! Måste vara valpaniken som smugit sig in på det sjunkande skeppet S....

*

Vi i KD vill att du ska kunna lita på Sverige genom att alla ska få vård i tid. För att det ska till måste vi börja med att se över vårdens viktigaste resurs nämligen personalen. Någonting är allvarligt fel när skicklig, erfaren personal väljer att säga upp sig och gå till bemanningsföretag eller helt byta yrke.

Det handlar först och främst två saker, lön och dåliga arbetsvillkor. Det här måste vi ändra på och det brådskar. I grunden handlar det om vi vill ha ett fungerande och stabilt sjukhus i Västervik även i framtiden.

Vi behöver fler poliser och fler äldreboenden. Det är hög tid att vi återupprättar välfärden i Sverige. Vi anser att lyssnade politiker är viktigt för att medborgarna ska känna ett förtroende. Viktigt att politikerna lyssnar in medborgarna innan man tar beslut.

*

Det här valet är viktigt ur flera aspekter, tänker främst på de mörka krafter som växer sig starkare i samhället med främlingsfientlighet och rasism. 

Vill skicka med en påminnelse i väntan på den 9 september, som någon uttryckte det att många av de tyskar och tjecker som i valen 1932 och 1946 som röstade på nazisterna och kommunisterna var fullt medvetna om att de röstade på antidemokratiska partier.

De ville, precis som missnöjesväljare idag , prova något nytt och samtidigt ge etablissemanget en knäpp på näsan, övertygade om att de skulle kunna korrigera sig i nästa val. Det blev ingen nästa gång. Låt oss inte hamna i den situationen! Tänk dig noga för innan du röstar - din röst kan avgöra Sveriges framtid.

Rösta fram ett parti med de rätta värderingarna,  rösta på KD.

Tino Åberg

KD Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt