Annons:

Näringslivet undertecknar en debattartikel för VIK

I en debattartikel om stöd till VIK, har flera ledande företrädare för näringslivet i Västerviks kommun skrivit under. I debattartikeln skriver man att det vore olyckligt för Västerviks kommun och näringslivet om klubben tvingades ner i lägre divisioner.

Annons:

Västerviks Ishockey Klubb har genom sitt avancemang till HockeyAllsvenskan genomgått en remarkabel förändring från en anonym tillvaro i först Division 2, senare i HockeyEttan och nu tre raka säsonger som en av Sveriges 28 bästa klubbar med ett representationslag i Sveriges tredje största publikliga HockeyAllsvenskan. 
 
Förutom de sportsliga höjdpunkterna som stärker den lokala självbilden och ger oss alla något att samlas kring ger spel i Sveriges näst högsta hockeyliga mediautrymme i TV, radio, tidningar och webb där Västervik omnämns, marknadsförs över hela året, främst delar av året när Västervik inte drar blickarna till sig av andra skäl. Det med en räckvidd tittar- och läsarmässigt som det är svårt och framför allt oerhört dyrt att köpa motsvarande exponering för i form av annonser. 
 
Klubbens hemmaarena är densamma som med minimal budget byggdes på klubbens initiativ 1984. Hallen bestod till att börja med av fyra väggar och ett tak. Den har sedan – främst på senare år – uppdaterats för att efterleva regler och lagkrav. Ishallens publikfaciliteter i form av toaletter, sittplatser, kiosker, restauranger, representationsytor och barer motsvarar inte förväntningarna som ställs på en modern idrottsarena 2019. 
 
Vi delar den bild som klubben beskriver att den nuvarande ishallen inte kan fungera som en representativ arena som ger möjligheter att generera de intäkter som behövs. Skall visionen för ett nytt Bökensvedsområde bli verklighet är det som vi ser det betydelsefullt att Västerviks IK spelar i HockeyAllsvenskan. Att det finns en idrott som under halva året drar publik till arenan och håller området levande. 
 
Vi anser att värdena som Västerviks IK skapar för orten, kommunen, invånarna och för vårt näringsliv är så stora att det vore oerhört olyckligt om klubben tvingas ned i lägre divisioner. Det är dags att fatta de beslut som både behövs och krävs för att komma igång med projekteringen av Bökensvedsområdet och en ny hemmaarena för Västerviks IK. 
 
Västerviks IK:s spel i HockeyAllsvenskan genererar förutom exponering i media även nya kommuninvånare och som ingen annan idrott runt 30 extra elever till gymnasiet. Elever som skulle söka sig till andra kommuner och hockeyprofiler med föreningar i HockeyAllsvenskan eller SHL. 
 
Klubben har även utvecklats på ungdomssidan och tagit stora kliv framåt, inte bara sportsligt. Man arbetar nu strukturerat för att skapa en positiv och inkluderande anda där varje ungdom tillåts att utvecklas i sin egen takt. VIK har förekommit många andra föreningar och organisationer och arbetar bland annat mot psykisk ohälsa och olika former av missbruk. Under våren har man också tagit kontakt med organisationen Locker Room Talk, för att fortsätta arbetet för en schyst och jämställd ungdomsidrott under hösten. Totalt sett är klubbens ungdomsverksamhet i en stark uppgång som lovar gott för framtiden.
 
Ett positivt beslut om en ny arena med en tidsplan skulle skapa arbetsro för klubben och en framtidstro som motiverar till en fortsatt satsning på Västerviks IK och spel i HockeyAllsvenskan.
 
 
Johan Sjöblom CNC Plåt, Bjarne Embretsén ET Byggen, Johan Siljerus Plivit Trade, Michael Gross Monera, Urban Engström Engströms Bil, Mats Hasselqvist Tjustbygdens Sparbank, Per Allerth Västerviks Miljö & Energi, Katharina Arvidsson, Anna Jeansson Svensk Fastighetsförmedling, Morgan Andersson Klean Kanteen, Jonathan Merkel  Carlsson & Merkel Fastighetere, Daniel Sjödin Kontorsspecial, Roger Christer Jakob Investervik, Mats Thorsman, Anna Blom Länsförsäkringar Kalmar län och Thomas Erksson Västervik Framåt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt