Annons:

”Är det lämpligt att flytta Komvux och SFI till Gymnasiet?”

Jon Sjölander (M) vill få svar på två frågor som gäller den planerade flytten av Komvux och SFI (Svenska för invandrare) till Västerviks gymnasiums lokaler. Svaren vill han att Marcus Fridlund (S), ordförande för Barn – och utbildningsnämnden ska svara på.

Annons:

Våren 2016 tog kommunfullmäktige beslutet om att flytta in Komvux och SFI i samma lokaler som Västerviks gymnasium. Jon Sjölander skriver i en interpellation att tanken i grunden är god men att det finns negativa effekter som måste beaktas.

Det handlar om kulturella problem där incidenter med unga och vuxna. Det handlar bland annat om hedersrelaterat våld, sexuella ofredanden och skillnader gällande synen på kvinnan. Men det handlar också om ungdomar som förlorar sin enda möjlighet att få vara sig själva bland vänner utan att föräldrar och släkt lägger värderingar i hur du som ung väljer att leva, utvecklas eller vilket umgänge som unga har, skriver Jon Sjölander.

Därför vill han ha svar på två frågor som han ställer till Marcus Fridlund.

-        Anser du det är lämpligt att flytta in Komvux och SFI i gymnasiets lokaler och i så fall på vilka grunder?

-        Anser du att vidtaga åtgärder i syfte att vidmakthålla och utveckla en trygg skolmiljö för vår personal och våra elever på Västerviks gymnasium?

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt