Annons:

Dubbla budskap kring Hälsocentralen i Överum!

Malin Sjölander (M) vid Överums Vårdcentral

Dubbla budskap kring Hälsocentralen i Överum!

Hälsocentralen i Överum som tillfälligt stängde 2016 har varit en återkommande fråga sedan dess. Den tillfälliga stängningen skapar mycket frustration. Fram för allt då Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna återkommande lovat att stängningen just är tillfällig och snart skall öppna igen. Enligt medieuppgifter hösten 2018 var till och med återöppnade av hälsocentralen en del av förhandlingarna när den så kallade Länsunionen (S, C och L) skulle bildas, det skriver M och KD i en debattartikel.

Annons:

Nu kan vi med förvåning ta del av information via en fastighetsannons att hälsocentralens lokaler är till salu, vilket talar emot att en återöppning kommer ske. Region Kalmar län står inför stora utmaningar framöver för att kunna klara av att leverera när det kommer till konceptet ”Nära vård”. Då är enheter, som den i Överum, en viktig del i att kunna erbjuda en mer nära vård för länets medborgare.  

 - Ett problem är att man nu helt tagit sin hand ifrån de som bor i Överum med omnejd, men ett annat problem är den totala avsaknaden på information till oss förtroendevalda. Ännu en gång fattas ett beslut som blir helt avgörande för många patienter i stängda rum, säger Malin Sjölander (M) 

- Vi behöver få svar på hur man tänker kring försäljningen av Hälsocentralen. Har man helt gett upp om Överum? Man kan inte drivas av centraliseringsiver och samtidigt tala om nära vård. En sak är i alla fall säker och det är att den tillfälliga stängningen i och med försäljningen blir permanent, säger Jimmy Loord (KD) 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt