Annons:

Moderaterna tar ansvar för miljö och klimat

Jon Sjölander har tillsammans med Marie Stenmark skrivit en debattartikel

Moderaterna tar ansvar för miljö och klimat

Moderaterna tror på människans inneboende förmåga att hitta nya vägar för att lösa komplicerade problem. Vår uppfattning är därför att miljö- och klimatutmaningar inte i första hand ska lösas genom att begränsa människor, utan genom att skapa förutsättningar för lösningar som minskar eller eliminerar de negativa effekterna av mänsklig miljöpåverkan.  Det skriver Jon Sjölander och Marie Stenmark i en debattartikel.

Annons:

Vi behöver en långsiktig miljöpolitik med hållbarheten i centrum. Hållbarhet handlar om att eftersträva balans mellan miljöhänsyn, ekonomi och sociala frågor. Ensidigt fokus på endera av dessa tre delar riskerar att skapa problem på både kort och lång sikt. Vi ska därför värna om och arbeta för stärkt miljöhänsyn på ett sätt som samtidigt säkerställer vår konkurrenskraft. Det är bra för miljön och ger dessutom förutsättningar för tillväxt och fler arbetstillfällen. Genom att visa att vi kan kombinera tillväxt och miljöhänsyn kan Västervik vara ett föredöme för andra kommuner. 
Moderaternas mål är: 
• En långsiktig miljöpolitik med fokus på hållbarheten. 

• Att eftersträva balans mellan miljöhänsyn, ekonomi och sociala frågor.

• Att sätta krav på miljönytta, att våra miljösatsningar är effektiva dvs att sträva efter största optimala nytta i förhållande till investering.
Äganderätten och förvaltarskapstanken – att man vårdar det man äger till nytta även för kommande generationer – är bärande delar i både marknadsekonomin och moderat politik. 
Strävan bör vara efterlikna marknadens funktionssätt genom att uppmuntra innovationer som kan bidra till ett hållbart samhälle samtidigt ska engagemanget kring hållbarhet och miljö ska tas tillvara men måste då kombineras med en tro på vetenskapliga lösningar samt fakta där målet är fortsatt tillväxt. 


Jon Sjölander (M)   Gruppledare Västerviks kommun                                                                                   Marie Stenmark (M) Vice gruppledare Västerviks kommun

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt