Annons:

Socialister kritiserar Vänsterpartiet i en debattartikel

Jenny Svensson (SV) har skrivit en debattartikel där hon kritiserar Vänsterpartiets ståndpunkt gällande ett e-förslag om separata bad tider för kvinnor.

Socialister kritiserar Vänsterpartiet i en debattartikel

Socialisterna Välfärdspartet kritiserar Västerpartiets ställningstagande gällande separata badtider för kvinnor i Västerviks simhall.
"Gemensamma badtider är en tydlig markering som säger att här förväntas män och kvinnor kunna samexistera"

Annons:

Vänsterpartiet kallar sig för ett socialistiskt och feministiskt parti men gick nyligen ut med att de stödjer förslaget om separata badtider för kvinnor i simhallen. Ett förslag som lagts på grund av patriarkala religiösa föreställningar om att kvinnor ska skyla sig för mäns blickar. Självklart kommer man från V med efterhandskonstruktionen om att det skulle röra sig om att skydda kvinnor från sexuella trakasserier och man gör även den förbluffande logiska vurpan att påstå att detta skulle gynna integrationen. Är det rimligt att kalla Vänsterpartiet för ett socialistiskt parti för jämställdhet mellan könen när det på detta sätt backar för uttjänta patriarkala värderingar? Det är att vanhedra över hundra år av kvinnokamp för jämställdhet som förts av kvinnor i vårt land, kamp där kvinnor ur arbetarrörelsen ofta varit ledande.

Vi i Socialisterna-Välfärdspartiet förnekar inte att felaktigt beteende från mäns sida kan förekomma i en simhall, men detta beteende ska bekämpas, inte kapituleras inför. Avvisa den som trakasserar istället för att hänvisa den trakasserade till separata tider. Om det behövs extra personal på simhallen för att upprätthålla tryggheten så är det samhällets ansvar att tillgodose detta. Gemensamma badtider är en tydlig markering som säger ”här förväntas män och kvinnor kunna samexistera under samma tak och behandla varandra med respekt”. Att skapa separata tider kommunicerar det motsatta.

Jenny Svensson

Socialisterna-Välfärdspartiet

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt