Annons:

Ge studenterna en dag att minnas, menar debattören. Foto: Anders Sjögren/Arkiv

"Ge gymnasiestudenterna en dag att minnas"

I en insändre skriver en kvinna till skolledningen på Västerviks gymnasium, polis och politiker i Västervik
– Studenterna har tagit sitt ansvar, nu är det övriga ungdomar och vuxna i det här samhället och i den här kommunen som ska ta sitt ansvar och stanna hemma den 12 juni.

Annons:

Detta så att just studenter, ett fåtal anhöriga och nära vänner kan få glädjas och fira dessa fantastiska elever - även om det innebär i mindre skala och lite på avstånd! 

Ordna även en luftig kortege väg,  (som inte behöver var flak) på stadens större gator och utanför stadskärnan. De enda de ber om är några minuter med hejar rop och sång tillsammans med sin klass. En liten stund ute i frisk luft där de med all rätt kan skrika ut hur bra och fantastiska de är och har varit.

Få kärlek och applåder tillbaka för de mod och det ansvar de tagit i denna olustiga tid när livet ska vara som ljusast och mest glädjefyllt för dom!

*

Kan man ge dom detta och ändå agera utifrån FHM rekommendationer? Ja det kan man!  

Utomhus och med samma ansvar och förnuft som vi annars anses klara av att ta när det gäller att inte resa och hålla avstånd i barer, restauranger och butiker.

Det är betydligt större risk för någon i Västervik att bli smittad genom att bara besöka en matvarubutik där avstånd inte hålls.

Varför anser man inte att alla kan ta samma ansvar just denna dag? Allt annat vore ett stort svek mot Västerviks studenter år 2020! 

//Stolt och ansvarstagande kommuninvånare som endast handlar ”online” 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt