Annons:

Vänsterpartiets verklighet

Lennart Brewitz skriver en debattartikel om Vänsterpartiets syn på elbrist i Sverige.

Vänsterpartiets verklighet

Mariann Gustafsson skriver i sin insändare att hon har god kontakt med verkligheten. Frågan är hur det är ställt med det då hon säger att det är elbrist i Sverige.  Det skriver Lennart Brewitz i en debattartikel. 

Annons:

I vårt land har vi enligt expertisen ingen brist på el, se bl.a. Torgny Kindh´s artikel i DVV den 6/1 -21. I själva verket producerar vi mer el än vad vi gör av med, vilket gör att en stor del går på export. Däremot kan det finnas en effektbrist vid vissa tidpunkter som kan bero på att el exporteras för att man där kanske får mer betalt eller att vår nätkapacitet att överföra elen till ett visst område vid en viss tidpunkt är otillräcklig.

Så vår el räcker mer än väl till vårt presumtiva elflyg på en förväntansfullt väntande flygplats vid Mommehål och till våra elbilar för att färdas på den av alla våra lokala företagare så viktiga framgent upprustade väg 35.

Tjustbanan som nämns i artikeln lär inte bli elektrifierad. Den har haft sin tid och har dödsryckningar. Så där behövs ingen el!

Vad det gäller Vision Västervik´s försök till breddad och utvecklad demokrati här i vår kommun, så förutsatte dessa våra ideèr att det fanns förändringsbenägna politiker. Dessa lyste tyvärr med sin frånvaro.

Nu på senare tid har dock Socialdemokrater, Centerpartister och Miljöpartister skapat ett kommunalt majoritetsstyre genom att samarbeta och samutveckla med både Westervikspartiet och Liberalerna. Dessa partier driver nu förtjänstfullt kommunen framåt mot en förhoppningsvis optimalare framtid.

Kristdemokrater, Socialister, Sverigedemokrater och särskilt Vänsterpartister och Moderater står däremot frustrerade och skriker och stampar i korridorerna......

Lennart Brewitz

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt