Annons:

Politik- Till vad? Det frågar Leif Svensson (V) i en debattartikel

Leif Svensson Vänsterpartiet.

Politik- Till vad? Det frågar Leif Svensson (V) i en debattartikel

Det diskuteras med rätta i massmedia idag av kände nationella politikern Lars Stjernkvist och internationelle politikern Lars Lööke Rasmussen att mittenpartierna profilerar sig för lite i de många viktiga frågor, som borde åtgärdats igår. Dessutom sägs med beklagan att därför växer höger och vänsterpartierna eftersom de har betydligt tydligare politik.

Annons:

Vi i Vänsterpartiet håller med om detta resonemang även i Västervik och vill än mer utmana sittande majoriteten genom att fråga vad som genomförts efter halva mandatperioden. Under en kortare period stöttade vi majoriteten inför budgeten för 2020 mot vissa politiska eftergifter vilket vi kom överens om i samförstånd 2019. Dock blev inget genomfört förutom att dammen på Norrlandskullen blev restaurerad och den blev ju bra. Men var tog allt annat vägen? Hur är detta möjligt? Är det månne så som ovanstående politiker gör gällande att det även gäller mittenpolitikerna i Västervik?

Lägger man därtill de politiska arbetsgrupper som arbetade under hösten kring miljö, utbildning, arbetsmiljö och klimat bl.a. finner man samma mönster. De olika grupperna hade politisk majoritet för vissa ställningstaganden men majoriteten förde inte in något av detta i budgetmötet i december.

Folkets och framförallt ungdomarnas dom är hård med bl.a. Greta i spetsen. Politikerna sviker sitt ansvar och en 22-årig fransyska sa häromdagen att de är första generationen med ett annat klimat och de har bara en generation på sig att ställa detta till rätta.

T.o.m. börsen agerar mer genom att lämna oljebolagen i en strid ström.

 

För Vänsterpartiet

Leif Svensson

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt