Annons:

Lasse på väg hem till Sverige:

Lasse Martinsson har nu tagit sig till Belgien. Foto: Privat

Lasse på väg hem till Sverige: "Finns inte en liten Snickers att få tag i"

Lasse Martinsson, från Vimmerby, är på väg hem från Spanien i coronatider. Kommer han kunna ta sig hem när fler och fler länder stänger sina gränser? Här skriver han om sin resa.

Annons:

Då var andra dagens ben avklarat. Lite ändring i planerna blev det. Det var hungerns fel. Längs vägen går det inte att uppbringa en smörgås.

I Belgien har dom restauranger och kall öl. Väl framme i Liège sätter vi fart mot hotellet, förbi receptionen och in i en kolsvart restaurang. Tillbaka i receptionen får vi dock ett rum och upplysning om att Belgiens alla restauranger och pubar är stängda.

- En öl då, ropar jag.

- Näää, Svarar den uttorkade Belgaren bakom disken, också han tämligen dyster.

Bokar ett rum, ut i bilen och och sök på Lidl och Carrefour (Europas ICA) Träff. Så nu sitter vi här med frallor, laxröra, serrano skinka och öl. Funkar det med.

Gränserna har inte ställt till det men kommer nog att göra. Skall man granska varje fordon blir det köer. Långa köer. Att komma vidare gör man som Europé har jag nu efter långa studier fått lära. Det finns någon regel som säger att man har rätt att resa hem till sitt land. Dock ingen rätt att resa in i ett grannland hemifrån.

Vad jag däremot inte riktigt kan förstå, fast jag läst på. Man säger att gränserna skärps och man släpper inte in tredje part besökare. Tredje part? Jo Det är medborgare utanför EU och Schengen. Engelsmän? kan vara.

Smittan är i hjärtat av EUROPA! Det är här spridningen är som störst. Men dom som blir nekade är utom Européer. Får nog ringa riksdagskansliet igen och fråga.

Finns en lösning

Men för Er som ska göra denna resa så tänk Er för och planera. Det finns inte en liten Snickers att lägga vantarna på, så ta med mat. Inte för mycket dock. Wcporslin är även detta en bristvara. Frun skulle tappa av lite vid en tankning, bilen alltså. In i macken kommer man inte, utan bakom ett säkerhetsglas lyfter den lille mannen armarna, trycker upp axlarna, skjuter ut underläppen och ser ledsen ut. Signalen går fram. Resan fortsätter med kissnödig fru. 

Det finns dock en lösning på matproblemet. LIDL eller någon annan matvarukedja.

Blir Du nödig?  LIDL eller någon annan matvarukedja.

Lasse Martinsson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt