Annons:

FEM PUNKTER:

Västervik speedway visade prov på en enorm gruppmoral, skriver DVV:s Simon Henriksson.

FEM PUNKTER: "Visade prov på en enorm gruppmoral"

Västervik Speedway svarade för en enastående insats när Indianerna från Kumla skickades ut ur SM-slutspelet. Här kan du läsa vår krönikör Simon Henrikssons fem punkter efter matchen.

Annons:

1: Den imponerande laginsatsen.

Speedway är den lagsport i världen som ibland kan verka allra mest märklig. Två förare kan vara i stenhårda dueller på måndagen, för att sedan tävla under samma klubbmärke dagen efter. Ibland går det att ifrågasätta lojaliteten hos förarna – men där fanns det definitivt inget att anmärka på i Västervik i kväll. Alla slet för varje poäng, de hjälpte varandra villkorslöst och gjorde det tillsammans. Med bara fem förare under en stor del av matchen var just laginsatsen den stora anledningen till avancemanget. Västervik visade prov på en enorm gruppmoral. Av de fem förare som var med hela tävlingen tog alla minst nio poäng utom Rune Holta. Födelsedagsfarbrorn tog bara fyra, men väl en mycket viktig heatseger i det nionde. 

2: Smektalas enorma talang.

Bartosz Smektala är en av polsk speedways största talanger och därmed hela världens, förstås. Att han fick köra som reserv i hemmamötet i kvartsfinalen mot Indianerna har uppenbart sina anledningar, men när Smektala är på det humör han var den här torsdagen är han en joker. Kanske till och med en guldjoker? Nu ska vi inte gå för långt, men 15 poäng på sex heat – vilket var sex av de första tio heaten dessutom – är inget annat än enastående.

3: Kildemands revansch.

Nog är Peter Kildemand i sina bästa stunder en stor förare. Det vittnar inte minst hans framgångsrika karriär, med ordinarie styrning i GP-serien bland mycket annat, om. Men att gå ut och prestera så här efter att ha varit både ifrågasatt och bortplockad tyder på en stark karaktär. Kan han fortsätta så här får Dackarna se upp. 

4: Anderssons coachning.

Morgan Anderssons coachning var oklanderlig i kväll. Det är inte för inte hans meritlista är lika lång som avståndet mellan Smektala och indianförarna i början av tävlingen. Fingertoppskänsla deluxe. Han hade all anledning att vara stolt efteråt. 

5: Tack Västervik – nu blir det superderby.

När Västervik hade säkrat segern i det 15:e heatet kändes det ganska givet. Det blir dubbla derbyn i speedwaylänet kommande vecka. Att Dackarna skulle välja att möta Smederna kändes föga troligt. Tack för det. Nu får vi ett mycket spännande och faktiskt rätt ovisst derby. Kan Västervik prestera som mot Indianerna kan de utmana Dackarna. Spännande lär det bli, även om Målillaklubben är favorit.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt