Annons:

En man i 20-årsåldern åtalas misstänkt för flera brott efter en biljakt i Vimmerby i slutet av mars. Foto: MostPhotos

KÖRKORTSLÖS MAN KÖRDE BIL GROVT RATTFULL I VIMMERBY – ÅTALAS

En man i 20-årsåldern hemmahörande i Västerviks kommun åtalas misstänkt för flera brott efter att ha blivit jagad av polisen i Vimmerby i mars tidigare i år. 

Annons:

Det var under natten mellan 25 och 26 mars som en polispatrull fick syn på en bil som man tyckte framfördes på ett underligt sätt. Föraren, en man i 20-årsåldern, vägrade att stanna och en biljakt inleddes i staden. 

Mannens körning innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten då han i syfte att undkomma polisen ska ha framfört fordonet i hög hastighet, vinglat kraftigt, varit nära att köra in i vägräcken och vägskyltar, vid något tillfälle kört på fel sida av vägen och vid ett tillfälle förlorat kontrollen över bilen så att den snurrade runt. Körningen avslutades med att föraren körde in i en slänt. 

Det har i sin tur visat sig att föraren körde bil utan körkort, hade 1,62 promille alkohol i blodet och hade kniv på sig. 

Så ställer han sig till anklagelserna

Han åtalas nu misstänkt för olovlig körning, grovt rattfylleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han erkänner grovt rattfylleri och olovlig körning, men förnekar knivbrottet. 

Kammarkollegiet yrkar skadestånd på strax över 30 000 kronor för reparation av polisbilen och åklagaren yrkar på att den beslagtagna kniven ska förverkas. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt