Annons:

Sparkade och stampade på liggande man – nu väntar fängelse för Västerviksbon

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Sparkade och stampade på liggande man – nu väntar fängelse för Västerviksbon

En man från Västervik döms för att oprovocerat attackerat en annan man i centrala Västervik. Denne ska ha fått ta emot både slag och sparkar samt ha blivit stampad på. Nu väntar fängelse för Västerviksbon.

Annons:

Den dömde mannen, som är i 60-årsåldern, har en diger brottslista. Han förekommer under 49 avsnitt i belastningsregistret, och så sent som i oktober 2021 dömdes han till tre månaders fängelse för bland annat misshandel och stöld.

Händelsen som han nu har stått åtalad för inträffade i Stadsparken i Västervik i början av juli i år, och han har suttit häktad sedan dess.

Har inga minnen av händelsen

Vare sig den tilltalade eller brottsoffret har några direkta minnesbilder av händelsen, men vittnen som såg händelsen hördes under rättegången och hade samstämmiga uppgifter om vad som hände.

Vid tillfället ska den tilltalade mannen oprovocerat ha angripit målsägaren och sedan utdelat både slag, sparkar och en stampning mot denne då han låg ner.

Åklagaren ville få mannen dömd för grov misshandel, bland annat eftersom sparkar och stampning riktades mot offret då denne låg ner. Men trots att brottsoffret svimmade under misshandeln samt ådrog sig skador och blödningar i huvudet som konstaterades vara livshotande, valde tingsrätten att döma mannen för misshandel av normalgraden.

Döms även för skadegörelse 

I samma dom befinns mannen också skyldig till skadegörelse. Det var i april som han tog sönder Polismyndighetens kortläsare på polisstationen i Västervik, så skador för närmare 9 000 kronor uppkom.

Påföljden för mannen bestämdes till sex månaders fängelse. Mannen ska också betala 26 000 kronor i skadestånd till brottsoffret samt 8 871 kronor till Polismyndigheten.

Målsägaren hade yrkat på ett skadestånd på 62 000 kronor.

Den dömde har under rättegången erkänt skadegörelsen, men förnekat misshandeln då han inte minns något av den.

På grund av risken för fortsatt brottslighet ska mannen kvarstanna i häktet till dess att domen vinner laga kraft, skriver tingsrätten i sin dom.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt