Annons:

Polisen säger sig jobba vidare med rånet, med full kraft framåt. Omständigheter har lett till att rubriceringen skrivits ner från grovt rån till rån av normalgraden. Foto: Lotta Madestam/Privat

BROTTSRUBRICERINGEN ÄNDRAD EFTER RÅNET – "JOBBAR VIDARE MED FULL KRAFT"

Under dagen har polisen hållit förhör med en rad personer och det har även kommit in en del tips, som rör rånet mot Coop i Vimmerby på fredagskvällen. Dock har rubriceringen skrivits ner – från grovt rån till rån av normalgraden.
– Vi jobbar vidare med full kraft, säger Stefan Tunsäter, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Annons:

Av utredningstekniska skäl kan han inte uttala sig så mycket kring polisens pågående arbete och hur långt man kommit med risk för att varsko eventuella gärningspersoner.

– Hur många poliser som jobbar med ärendet vill jag inte heller gå in på – men jag kan säga så mycket att vi har tillräckligt med personal för att jobba vidare med utredningen, med full kraft framåt, säger Stefan Tunsäter.

Under lördagen har polis varit på plats i butiken för att göra en brottsplatsundersökning. Personalen som var i tjänst när rånet utfördes på fredagskvällen har hörts och man har också pratat med vittnen. Det har även kommit in en del tips som rör rånet.

– Omständigheter har lett fram till att rubriceringen ändrats från grovt rån till rån av normalgraden, säger Stefan Tunsäter.

Har ni någon misstänkt?

– Det går vi inte ut med i nuläget, men vi har som sagt fått in tips som vi följer upp.

Kund fick rånarna på bild

Vid tiden för rånet befann sig Emmy Bjerkert i butiken för att handla. Hon tog sig snabbt fram till rånarna vid kassan och plockade fram mobiltelefonen, med vilken hon fångade de båda gärningsmännen på film. Den ena hade bara mask för munnen, den andra hade heltäckande för ansiktet. 

Hur betydelsefull är hennes rådiga ingripande för den pågående utredningen och möjligheten att gripa de båda gärningsmännen?

– Det är alltid betydelsefullt med foton och filmer, det är man alltid tacksam för att vi får tillgång till. Det finns även en övervakningsfilm från butiken, som vi också säkrat under dagen, säger Stefan Tunsäter.

Hur hoppfull skulle du säga att ni är, att ni ska kunna gripa gärningsmännen?

– Det har vi alltid svårt att uttala oss om, men det är alltid vår förhoppning att vi ska ro ärendet i land. Men någon prognos är för tidigt att ha.

Butiken öppnat

Enligt Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd ekonomisk förening, tog polisens tekniska undersökning lite längre tid än vad man först trodde.

– Men nu ska butiken vara öppen igen, sedan en tid tillbaka.

Är de båda medarbetare som jobbade vid rånet i tjänst?

– De har fått välja. De har tagit det bra efter omständigheterna, så båda valde att de vill fortsätta jobba. Sedan om det gäller redan i dag, eller i morgon det vet jag inte, säger Richard Hedsand.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt